Skip to main content

Europa: HC Groot Venlo door, competitiegenoot Velo sneuvelt

By 30 september 2023Buitenland, Voorpagina

HC Groot Venlo is door in de EHF European Cup. Competitiegenoot Velo is vanavond in het Europese bekertoernooi gesneuveld.

Advertentie

Na een ruime zege in Noord-Macedonië (23-39) kwam HC Groot Venlo vanavond tegen WHC Cair Skopje opnieuw geen moment in de problemen: 43-18. Halverwege stond het al 22-9 voor de Limburgse bekerhouder.

Voor rust kwam doelvrouw Liza Rovers (foto) tot negen stops (vijftig procent). In helft twee werd invaller Marit Buckers ook maar negen keer gepasseerd door de bezoekers uit Nood-Macedonië.

Konings en opgeroepen Grummel
Diede Konings en rechteropbouwer Sharon Grummel maakten er tegen WHC Cair Skopje ieder negen. Laatstgenoemde is door bondscoach van Oranje Per Johansson op de longlist voor het WK gezet.

In Wateringen heeft Velo het niet gered. Tegen het Turkse Ankara Yenimahalle BSK moest de thuisploeg vier doelpunten goed maken. Na 13-17 in de pauze kwam Velo bij 22-23 even terug, maar uiteindelijk moesten de dames van Nico Stet de Turken ook in wedstrijd twee laten lopen: 26-31.

Twaalf stops Erkens
Velo-doelvrouw Femke Erkens, terug na een enkelblessure, gaf de Zuid-Hollanders met twaalf stops nog een zetje. Ook acht goals van Carmen Riepe waren niet genoeg Ankara Yenimahalle BSK te vloeren.

Lees ook: SEW kan volgende ronde zien

Foto: FotoReza

Advertentie