Skip to main content

Europees ticket voor promovendus Velo: “Het sprookje is werkelijkheid geworden”

Door Volendam met 30-24 te verslaan eindigt promovendus Velo definitief op plaats twee in kampioensgroep A en zo pakken de Zuid-Hollanders een Europees ticket. Dat schrijft Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Onder aanvoering van Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen werd Volendam in het eerste half uur al naar een royale 19-11 achterstand bij de rust gespeeld. Ook Kirsten van Steenbergen leverde met haar behendige doelpunten vanaf de cirkel een grote bijdrage aan die voorsprong.

Beide speelsters van Velo kwamen zaterdagavond tot acht doelpunten. Evenveel als Volendam-linkerhoek Nyah Metz.

“Het sprookje is werkelijkheid geworden”, jubelde trainer/coach van Velo Nico Stet (foto) na de galavoorstelling tegen Volendam. “Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht. We hebben steeds ons doel moeten bijstellen, omdat het gedurende het seizoen elke keer beter ging. Met uiteindelijk dit als resultaat. Ik ben zó blij dat ik dit nog kan meemaken in de laatste jaren van mijn loopbaan als trainer.”

In de andere kampioensgroep kan SEW de tweede plaats niet meer ontgaan. De blauw-witten rekenden afgelopen weekend af met concurrent Quintus: 38-30 (18-16). Met tien doelpunten was Naomi Gooyers de grote vrouw aan SEW-zijde.

Uitslagen kampioenspoule A:
Velo – Volendam 30-24
HandbaL Venlo – V&L 40-24

Stand kampioenspoule A:
1. HandbaL Venlo 5-13*
2. Velo 5-8
3. V&L 5-3
4. Volendam 5-2

Uitslagen kampioenspoule B:
SEW – Quintus 38-30
VOC – Kwiek 30-20

Stand kampioenspoule B:
1. VOC 5-13*
2. SEW 5-8
3. Quintus 5-3
4. Kwiek 5-2

* Door naar best-of-three

Foto: FotoReza

Advertentie