Skip to main content

Europese bagage helpt Van Duijvenbode en consorten in eindstrijd

By 19 april 2019Eredivisie, Voorpagina

In een lang seizoen heeft Quintus voor het eerst in elf jaar de finale om de landstitel gehaald. Uitblinkster Angelique van Duijvenbode verklapt aan verslaggever van het AD Peter Lotman het recept voor het succes. 

Advertentie

“Wij hebben laten zien dat we met het spelen van die Europese wedstrijden veel ervaring hebben opgedaan. Niet in paniek raken en rustig blijven spelen, ook in de slotfase”, laat Van Duijvenbode optekenen in de krant.

Quintus overleefde dit seizoen liefst drie rondes in de Europese Challenge Cup. Het IJslandse Valur, competitiegenoot V&L en Rincon Fertilidad Malaga uit Spanje werden aan de Heulse zegekar gebonden. In de halve eindstrijd moest een moedig Quintus buigen voor finalist SPR Pogon Szczecin.

Kampioen
Met zes goals en fraaie assists had Van Duijvenbode donderdagavond een belangrijk aandeel in de thuiszege (27-24) op Dalfsen. “Dalfsen was de laatste weken goed in vorm”, vertelt de spelmaakster. “We willen dit seizoen eindelijk Nederlands kampioen worden. Deze wedstrijd was dus heel belangrijk op de weg daar naartoe. Ik denk ook, dat wij over twee wedstrijden verdiend in de finale staan.”

Mei
Daisy Hage hielp de Heulse formatie met negen treffers. “Nu de volgende stap nog”, laat Hage weten. “Het grote werk begint in mei als we tegen VOC moeten spelen om de landstitel.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie