Skip to main content

Europese deelnemers Volendam en LIONS spelen alvast vooruit

Volendam en LIONS laten zich dit weekend zien in de EHF European Cup en spelen om die reden vanavond alvast tegen elkaar in de BENE-League.

Advertentie

Op zaterdagavond ontvangt Volendam in de tweede ronde van het Europese bekertoernooi Wacker Thun uit Zwitserland. De return is voor de formatie van Geert Hinskens (foto) een week later.

Daardoor is de thuiswedstrijd in de BENE-League van Volendam met LIONS vooruitgeschoven. Treffend, want ook de gasten uit Limburger komen zaterdagavond in de EHF European Cup in actie. Net als Volendam begint LIONS thuis.

Vanavond om 20:45
Kampioen van Bulgarije HC Lokomotiv G. Oryahovitsa komt langs in Sittard. Op 5 november is voor LIONS, waar Oranjeheer Rob Schmeits de man in vorm is, de terugwedstrijd in Gabrovo.

Maar eerst: Volendam – LIONS in sporthal Opperdam. De respectievelijke nummers vijf en drie op de ranglijst beginnen om 20:45. Gelijktijdig spelen ook Visé, tevens deelnemer van de EHF European Cup, en Hubo Handbal vooruit.

Andere koek: AEK Athene
Hurry-Up is BENE-Leagueploeg nummer vier in de EHF European Cup. De Zwartemeerders hebben het meest zwaar geloot. Op zondagmiddag opent Hurry-Up de tweede kwalificatieronde in Griekenland tegen oud-winnaar AEK Athene. De Griekse topploeg laat zich op 5 november zien in Emmen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie