Skip to main content

Europese stempelkaart Hurry-Up wordt steeds fraaier

By 10 september 2021Voorpagina

Voor de zevende keer sinds 2011 verschijnt BENE-Leagueploeg Hurry-Up uit Zwartemeer dit weekend aan de start van het derde Europese toernooi van het continent: de EHF European Cup.

Advertentie

In Turkije neemt Hurry-Up het zondagmiddag om 16:00 op tegen Beykoz BLD SK. Een hoogvlieger uit de sterke Turkse competitie. Sinds de bekerwinst in 2011, de enige hoofdprijs uit de clubhistorie, ging de Europese tour van Hurry-Up langs onder meer Zwitserland, Zweden en Slowakije.

Zes keer eerder kwamen de Zwartemeerders uit in het bekertoernooi. Nog meer cijfertjes: Beykoz is de derde Turkse opponent van Hurry-Up. In 2013 en 2016 speelden de oranje-zwarten tegen respectievelijk Nilüfer BK en Göztepe. Laatstgenoemde tegenstander werd door Hurry-Up uitgeschakeld.

2016/2017
In dat betreffende Europese jaar haalden de Drenten onder leiding van Martin Vlijm de halve finale van de EHF European Cup. Pas bij de laatste vier riep latere winnaar en Champions League-deelnemer Sporting Clube de Portugal de Zwartemeerders halt toe. Ronald Suelmann werd bijna topschutter van het Europese jaar.

In Emmen
Na zondag is op 18 september de return in Emmen. Om 20:00 is Beykoz BLD SK te gast in het onderkomen van E&O, want in Europa wijkt Hurry-Up uit naar de hal van de buurman.

In de BENE-League heeft Hurry-Up er één duel op zitten. Vorig weekend gingen de mannen van trainer/coach Joop Fiege in Sittard tegen LIONS nipt ten onder (31-30).

Foto: Tina Kolthof

Advertentie