Skip to main content

Even over de schutting kijken: Frankrijk zoekende en Noorwegen op oorlogspad

By 7 december 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Door de overtuigende overwinning op Brazilië (35-27) ligt voor Oranje de weg naar de kwartfinale helemaal open. Als Nederland de derde WK-week haalt wacht zeer waarschijnlijk het vaak zo machtige Frankrijk of titelhouder Noorwegen. De stand van zaken in hoofdgroep II.

Advertentie

Net als de Oranjedames en Spanje hebben ook Frankrijk en Noorwegen dit wereldkampioenschap nog niet verloren. Het ene land zette sterkere cijfers neer dan het ander.

Tegen Angola kwam Frankrijk goed weg. Het werd een week geelden 30-29 voor de nummer drie van het afgelopen EK. Ook tegen Slovenië liep het net goed af voor de vaak zo complete Francaises: 31-27 na 17-15 halverwege.

Noorwegen is op oorlogspad. Door vier dikke zeges gaat het gastland in hoofdgroep II aan de leiding. Waar Frankrijk nog de handen vol had aan Angola, zette Noorwegen gisteren een vette uitslag neer tegen de Afrikaans kampioen.

Na 20-9 klonk bij 37-19 het eindsignaal in Trondheim. De plaats waar ook de kwartfinale afgewerkt gaan worden. Als koplopers van hoofdgroep IV Nederland en Spanje de ingezette lijn voorzetten wacht op maandag een trip van het Deense Frederikshavn naar Trondheim. Bijna duizend kilometer.

Zo lang mogelijk wereldkampioen Noorwegen ontlopen. Dat lijkt het devies voor de formatie van Per Johansson. Vrijdagavond tegen het nog puntloze Oekraïne, 20:30, kan het kwartfinaleticket al gegrepen worden en dan staat zondagmiddag om 16:30 in een directe confrontatie met Spanje de groepszege op het spel.

Foto: FotoReza

Advertentie