Skip to main content

Evert ten Napel geniet vooral van ‘dekselse’ Nycke Groot

Hij werd geboren onder de rook van Emmen, speelde in het beruchte derde team van E&O en is ook vandaag de dag nog altijd een groot handballiefhebber. Evert ten Napel (71), Nederlands bekendste sportcommentator volgt de verrichtingen van onze dames op de voet. Wij spraken in de aanloop naar het OKT met Nederlands grootste handbalambassadeur!

Advertentie

Dat Oranje de Olympische Spelen haalt staat volgens Ten Napel wel redelijk vast. Japan en Tunesië mogen eigenlijk geen sta in de weg zijn. De wedstrijd van vanavond tegen Frankrijk vormt de grootste uitdaging voor onze dames: “Tijdens de wedstrijd op het WK wist Nederland de Fransen voorbij te lopen op snelheid. De snelle tegenaanval zal vanavond wederom het wapen moeten zijn van oranje. Als die goed loopt hebben de dames een hele reëel kans.”

Onderschatting
Maar Ten Napel toont zich ook kritisch. Het gevaar van onderschatting ligt volgens hem altijd op de loer; “Er heest een zeer positieve stemming. Dat kan gevaarlijk zijn. Ook moet niet vergeten worden dat de Fransen thuis spelen. Dat is echt een voordeel. Ook voor wat betreft de scheidsrechters. Die kunnen in een gelijkopgaand duel zomaar een sleutelrol vervullen.”

Dekselse Nycke Groot!
Ten Napel ziet tijdens het OKT een belangrijke taak weggelegd voor Nycke Groot. De 27 jarige Alkmaarse is naar zijn zeggen de meest ‘dekselse’ speelster van dit Nederlands team; “Oranje heeft over de volledige linie een sterke bezetting, maar als ik een uitblinker zou moeten noemen is dat toch wel die dekselse Nycke Groot! Dat is een zeer complete speelster. Vooral de balletjes naar de cirkel vind ik prachtig. Een ongekend talent.”

Foto: Evert ten Napel, Twitter

Ad2

 

Advertentie