Skip to main content

Face-to-face: Dalfsen versus VOC

Sercodak/Dalfsen is gered. De ploeg van Portengen mag met gedroogde tranen meteen aan de bak. Vanavond in Overijssel is kampioenskandidaat nummer één de tegenstander in de kwartfinale van de beker: Succes Schoonmaak/VOC Amsterdam. De twee gedroomde finalisten lijnrecht tegenover elkaar, maar dan eigenlijk twee rondes te vroeg. Stiekem. Een korte analyse.

Advertentie

2-0
Waar Dalfsen de afgelopen vijf jaar ongrijpbaar was voor de Amsterdamse groenen, lijken dit seizoen de rollen omgedraaid. In de laatste twee onderlinge duels in de competitie trok VOC aan het langste eind. Vroeg in het seizoen in De Trefkoele werd het 24-26. Eind januari boekte de ploeg van Bert Bouwer een simpele overwinning in de hoofdstad: 28-22. Op weg naar het landskampioenschap spelen beide concurrenten opnieuw tegen elkaar. In een poule met HandbaL Venlo wordt gestreden om een finaleplaats.

Amsterdammers in het Oosten
De talentvolle selectie van Dalfsen telt twee speelsters met een VOC-verleden: Nienke de Wild en Jill Kooij. Beide jongelingen maakten vanuit de Randstad de overstap naar de aanstaande bekeropponent. Lange linkshander De Wild vertelde al eens eerder op Handbal Inside over het bijzondere treffen met haar oude club. 

Schaken voor gevorderden
Uiteraard is de wedstrijd tussen Dalfsen en VOC de ontmoeting tussen twee toptrainers: Peter Portengen en Bert Bouwer. Sinds Bouwer het roer heeft overgenomen in Amsterdam draait het als een tierelier. Assistent-bondscoach Portengen verlengde onlangs zijn contract in Overijssel met een jaar. Wordt de kwartfinale een potje schaken voor gevorderden?

Talent tegen ervaring
Het bekerduel tussen Dalfsen en VOC lijkt meer dan ooit een strijd tussen talent en ervaring. Dat Dalfsen een springplank voor jonge spelers naar het buitenland is, is bekend. Echter is de selectie van de ploeg jonger dan ooit. Spelmaakster Larissa Nusser is zestien jaar. Daarentegen is VOC in afgelopen, titelloze, vijf jaar gerijpt: speelsters als Rachel de Haze, Rachel Piekhaar én international Michelle Goos lijken klaar voor het kampioenschap. En als het even kan de beker.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion 5 Comments