Skip to main content

Face-to-Face: Hurry-Up versus Bevo

By 17 november 2016Geen categorie, Voorpagina

JMS/Hurry-Up ontvangt donderdagavond Targos Bevo HC. Beide ploegen verkeren in een vormdip. Bij welke ploeg heerst donderdagavond een feeststemming?

Advertentie

Begin september stonden beide clubs voor het eerst dit seizoen in de BENE-League tegenover elkaar. Hurry-Up kreeg in Panningen een lesje ‘BENE-League’. Lange tijd gingen de teams gelijk op, maar in de slotfase sloeg Bevo toe (31-26).

In het vervolg van de competitie baarden de Drenten opzien door Hasselt, Volendam en Aalsmeer in Zwartemeer te verslaan. Bevo, met nieuwbakken hoofdtrainer Harold Nusser op de bank, moest een aantal pijnlijke verliespartijen slikken. Geteisterd door blessureleed zakte de landskampioen van 2014 weg, terwijl de oranjehemden gingen dromen van de Final4.

Vlijm
Uiteraard staat Hurry-Up-Bevo in teken van de ontmoeting van Martin Vlijm met zijn oude club. Deze zomer stapte de Amsterdammer, na een aantal succesvolle jaren, op bij de Noord-Limburgse club. Vlijm toverde in een paar jaar tijd de geel/blauwen om tot titelkandidaat. Jonge spelers gingen voor de assistent-bondscoach door het vuur.

Advertentie

In Zwartemeer heeft Vlijm kennis gemaakt met een heel andere situatie. Waar bij Bevo twee, misschien zelfs drie, teams vochten voor een plaatsje in het eerste, moest Vlijm het afgelopen weekend tegen Bocholt doen met drie wissels. De selectie van de Drentse debutant is te smal en de opleidingsploeg heeft niet het gewenste niveau. De namen van ‘vreemde’ buitenlanders als Aagaard en Katsikis prijken op het wedstrijdformulier.

Terugkeer Jansen
Nusser zag afgelopen weekend in Volendam schutter Robin Janssen terugkeren na een langdurige blessure. Daarnaast maakte ook rechterhoekspeler Peter Lambert zijn rentree na een kwetsuur. Omgekeerd voegde Hurry-Up een belangrijke pion aan de lappenmand toe: het meespelen van topscorer Bernatavicius is zeer onwaarschijnlijk.

Vlijm versus Nusser. Litouwers versus Limburgers. De nummer zeven tegen de nummer negen. Het duel tussen Hurry-Up en Bevo start om 20:00 en is live online te volgen via Podium.TV (óf op kanaal 35 voor Ziggo- en KPN-abonnees in Noord-Nederland).

Foto: FotoReza

Advertentie