Skip to main content

Falke steeds fitter en Vlaamser: “Nog altijd een ploeg voor de prijzen”

Eens per seizoen keert Tommie Falke (30) met het Belgische club Sporting Pelt terug in zijn thuisprovincie Drenthe. Aankomend weekend gaat de linkerhoekspeler het weer opnemen tegen zijn oude club Hurry-Up. “In de app van de familie worden alweer plannen gemaakt.”

Advertentie

Falke laat geen onduidelijkheid over de aanstaande uitwedstrijd van zijn club Sporting Pelt bestaan: “Als het speelschema uit is zoeken mijn vrouw Sanne, zij komt ook uit Drenthe, en ik meteen naar de wedstrijden met Hurry-Up. Vooral uit is bijzonder. Ik word daar nog altijd warm onthaald.”

Tussen 2014 en 2019 groeide Falke in Zwartemeer uit tot publiekslieveling. Niet alleen met zijn vele goals, maar ook door zijn zachte karakter en positiviteit kreeg hij de supporters van Hurry-Up achter zich. “In de app van de familie worden alweer plannen gemaakt voor aankomende zaterdag. Ik hoop veel bekenden te zien”, vertelt Falke.

Hernia
De linkerhoekspeler is pas sinds speelronde één in de BENE-League weer bij de rood-witten aangesloten. Door een operatie aan zijn rug moest Falke de hele voorbereiding vanaf de kant volgen. “Een hernia zat me in de weg. Tijdens de bekerfinale in de lente heb ik een spuit gekregen. Daarna was het tijd voor de behandeling. Die was ook nodig, want tijdens de operatie bleek dat het om een flinke hernia ging.”

Advertentie

“Ik heb helemaal geen last meer van m’n rug”, laat de goed gemutste Falke weten. “Eerder deze maand tegen Houten speelde ik pas mijn eerste wedstrijd en in de tweede helft kreeg ik heel veel last van mijn benen. Die wilden niet meer. Gelukkig word ik steeds fitter.”

Nieuweling Ivan Antic
De Drent is bezig aan alweer zijn vierde seizoen bij Sporting Pelt. Eind vorig seizoen zwaaide Falke ervaren krachten Thijs van Leeuwen, Vlatko Tasevski, Bart Köhlen (allen gestopt) en Bartek Konitz (Hubo Handbal) uit. “We zijn routine kwijt en het was wel even bekijken hoe dat op te vangen, maar ik denk dat we afgelopen zaterdag tegen Volendam (33-30 winst, red.) hebben laten zien ook dit seizoen tot veel in staat te zijn.”

“Onze aanwinst Ivan (Antic, red.) maakte er acht. Hij is een aangenaam mens, maar ook sterke speler. Dat is altijd nog maar afwachten als een jongen op basis van beelden gehaald wordt”, weet Falke. “Ook verwacht ik steeds meer van jongens als Door Vandebeeck, Robbe Spooren en Nick Deekens. Pelt heeft er goed aan gedaan deze jongens vier jaar geleden al bij de BENE-Leagueploeg te halen. Het jonge is eraf en ze worden dragende krachten. Daarnaast zijn ze spelers uit de buurt en dat kan ook het publiek waarderen.”

Vals bescheiden
Tegen Hurry-Up kan Sporting Pelt op de volle zes punten komen. “De verwachtingen rond ons team zijn minder hoog dan de jaren hiervoor, maar ik vind dat we nog altijd een ploeg hebben voor de prijzen”, zegt hij gedurfd. “Dat is sinds mijn komst hier een jaarlijkse discussie met de Belgen. Die zijn soms wat vals bescheiden, geloof ik. Met meer jeugdig bravoure en snelheid zie ik ons ver komen. Ook vind ik onze coach Korneel Douven geschikt.”

Het vervolg voor Falke en Sporting Pelt is aanstaande zaterdagavond op bekend terrein voor de flankspeler. “Of ik ooit terugkeer naar Drenthe? Aanstaande zaterdag in ieder geval!”, pareert Falke de vraag. “Mijn vrouw en ik hebben nu alles wat we willen in België. Huis, werk en handbal in Pelt. Alles binnen een straal van drie kilometer. Onlangs vond iemand dat ik Vlaamse woorden gebruikte! Het moet niet gekker worden, dacht ik toen, haha.”

Foto: FotoReza

Advertentie