Skip to main content

Falke wijst Sporting Pelt in kwartfinale de weg

By 14 december 2022België, Buitenland, Voorpagina

De eerste halve finalist van de Beker van België is duidelijk: Sporting Pelt. Met hulp van landgenoot Tommie Falke (29) rekenden de rood-witten gisteravond in Wezet af met competitiegenoot Visé: 26-30.

Advertentie

Halverwege stond de Waalse thuisploeg nog aan de goede kant van de score (15-13). Na de pauze wist Sporting Pelt het spannende bekerduel na 18-18 te kantelen (21-25).

Twaalf keer raak
In de kwartfinale was Falke in vorm. De linkerhoekspeler kwam op de vloer van Visé tot liefst twaalf doelpunten. Ook Bartek Konitz (zes goals), Bart Köhlen (drie) en Dylan Vossen werkten zich in Wezet op het scoreformulier.

De Drent is afgevallen voor het WK. Bondscoach Staffan Olsson heeft voor op de linkerflank niet voor Falke, maar Jeffrey Boomhouwer (Aalsmeer) en Rutger ten Velde (TuS N-Lübbecke) gekozen.

Uit naar Zwartemeer
De bekerzege is een opsteker voor Sporting Pelt. De formatie van Korneel Douven verloor de laatste vier wedstrijden in de BENE-League. Aanstaande zaterdagavond gaat de Belgische halve finalist bij Hurry-Up uit Zwartemeer op bezoek.

Tim Claessens (Achilles Bocholt) en Peter Portengen (Hubo Handbal) laten zich vanavond bij de laatste acht van de Beker van België zien. Zij spelen tegen respectievelijk Tournai en Houthalen.

Foto: FotoReza

Advertentie