Skip to main content

Familiair VZV beukt door barrières

By 2 augustus 2019Eredivisie, Voorpagina

VZV eindigde afgelopen seizoen op de derde plaats in de eredivisie. De vereniging uit ’t Veld, een Noord-Hollands dorp met iets meer dan 2000 inwoners, is op oorlogspad. Hoofdtrainer Rolf Schulte: “Ik wil komend seizoen één finale halen.”

Advertentie

Na meerdere kampioenschappen op rij promoveerde VZV in 2016 naar het hoogste niveau van Nederland. In 2018 polsten de rood-witten Rolf Schulte om aan het roer van de hoofdmacht te staan. “Ik heb een aantal voorwaarden gesteld. Zo wilde ik de trainingsintensiteit opschroeven van drie naar zes keer. Alleen dan zou ik naar ’t Veld komen. Heel veel speelsters zagen dit zitten, waardoor ik het aandurfde”, vertelt Schulte.

“Als speler heb ik voor het eerst kennis gemaakt met VZV. Tijdens mijn klus als hoofdtrainer van Quintus heb ik in het herenteam van VZV gespeeld”, vertelt hij. “Ik heb VZV leren kennen als een fanatieke, sociale en vooral betrokken club. Qua warmte is het nog steeds een échte dorpsvereniging. De clubcultuur matcht met mijn filosofie als trainer. Ik ben iemand die graag werkt in een team waar de sfeer heel goed is.”

Hoofddoel

Met de komst van Schulte werd een professionaliseringsslag gemaakt. “Ik heb in een van mijn eerste weken bij VZV een presentatie gegeven. Voor de groep, maar ook andere mensen binnen de club. Ik stelde binnen drie tot vijf jaar eens Nederlands kampioen te willen worden. Er werd stiekem om gelachen. Maar door het afgelopen seizoen is het geloof in het hoofddoel binnen VZV sterk gegroeid. De weg die we aan het bewandelen zijn is geen verrassing, maar de snelheid heeft me erg verrast.”

In het tiende magazine van Handbal Inside, dat eind augustus uitkomt, legt Schulte het geheim van VZV uit. Ook gaat hij meer uitgebreid in op de bijzondere combinatie tussen topsport en betrokkenheid in ’t Veld. Abonneren op het enige handbalblad van Nederland kan hier

Foto: Tina Kolthof

Advertentie