Skip to main content

Fanatieke Veltrop wil met SEW nog dichterbij top-2 komen

Als haar beide knieën het houden wil SEW-opbouwspeelster Eline Veltrop (21) in Nibbixwoud graag de kar trekken. “De lat moet hoger.”

Advertentie

Begin dit kalenderjaar leken de blauw-witten Veltrop voor langere tijd kwijt te raken. In het uitduel met PSV moest de voormalig jeugdinternational van het veld gedragen worden. “Ik dacht meteen aan een zware kruisbandblessure, want drie jaar geleden ging het met mijn andere knie, de linker, al mis”, legt ze zelf uit.

Meerdere onderzoeken volgden, maar een eenduidig antwoord bleef lang uit. “Ik kon al snel weer bewegen en dat zorgde ook bij de specialisten voor vraagtekens”, vervolgt Veltrop. “Tijdens een kijkoperatie voor mijn linkerknie is er ook mijn rechter uitvoerig getest en daarna bleek de kruisband niet afgescheurd, maar ingescheurd.”

Vijf jaar geleden tegen degradatie
Na drie maanden stond de fanatieke Veltrop alweer op het veld. “Ik wilde de nacompetitie meemaken”, zegt ze gedreven. “Dat zit in mijn karakter. De lat moet hoger en ik ben niet zo maar tevreden. Doordat de knie redelijk goed op beweging reageerde heb ik niet nagelaten SEW in de kampioenspoule te helpen.”

Advertentie

Als tiener sloot Veltrop, die studeert en voor een accountantbureau werkt, aan in Nibbixwoud. “Toen ik vijf jaar geleden in het eerste debuteerde speelde SEW nog tegen degradatie”, herinnert de strafworpspecialist zich. In Noord-Holland zijn ze veel meer gaan trainen. “Dat helpt enorm. Het niveau is flink omhoog gegaan en afgelopen seizoen hebben we de top-2 proberen aan te vallen. Dat is soms gelukt al vind ik ons nog te wisselvallig.”

Over een moeilijk punt helpen
“Dat wil ik er graag uit hebben”, klinkt het weer vastberaden. Veltrop: “Ik wil graag een speler worden die de ploeg over een moeilijk punt in de wedstrijd kan helpen. Mijn doel is dan ook om meer verantwoordelijkheid te gaan dragen. Vooral als het niet loopt en er speelsters moeten opstaan.”

Haar plannen kunnen alleen doorgaan als Veltrop’s knieën dat toestaan. “De weekjes rust in de zomer lijken m’n lichaam goed te doen”, besluit de brunette. “Dan volgt al snel weer de zin om te spelen. Tijdens deze laatste week van de NH Cup kunnen we zien hoever we bijvoorbeeld ten opzichte van landskampioen VOC zijn.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie