Skip to main content

Favoriet VOC slaat aanval Quintus af en haalt bekerfinale

By 19 april 2023Beker, Competities, Voorpagina

Het werd in de tweede helft heel spannend, maar in het uur in Amsterdam heeft favoriet VOC zich gisteravond toch ten koste van Quintus geplaatst voor de bekerfinale: 30-27.

Advertentie

Voor rust maakte de thuisclub korte metten met de bezoekers uit Kwintsheul. Na de 7-3 en 8-3 van Jessie van de Ruit (foto) liep VOC verder uit naar 13-5.

Ook in de kwartfinale speelden de groen-zwarten thuis. Bij de laatste acht wist VOC SEW te kloppen (27-20). Vorige maand kenden Quintus weinig moeite met competitiegenoot BFC (20-36).

23-23
Vlak voor de pauze deed Mirthe de Jong namens Quintus iets terug (16-10). Het bleek een aanknopingspunt voor de formatie van Ruud van den Broeck, want de wit-groenen kwamen gebrand uit de kleedkamer.

Vanuit de rechterhoek bracht Esmee Verbeek de spanning in de halve finale helemaal terug (22-20). Elf minuten voor tijd maakte Quintus-hoekspeler Lexie Louwerens gelijk: 23-23. Het moment voor trainer/coach van VOC Rachel de Haze een time-out aan te vragen.

Drie keer Amsen
In het slot van de bekerpartij bleek VOC toch het meeste over te hebben. Drie keer Zola Amsen, Jette van Inge en Isa Ternede zorgden voor opluchting bij de Amsterdammers (29-25). VOC verliet hossend het veld, terwijl het knokkende Quintus afdroop.

Landskampioen HandbaL Venlo en Kwiek spelen vanavond om de andere finaleplaats. Het eerste fluitsignaal in Noord-Limburg klinkt om 19:30.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie