Skip to main content

Favorietenrol Oranje in Torrevieja

By 10 april 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames openen morgenavond de jacht op een startbewijs voor de Olympische Spelen. In speelstad Torrevieja is Nederland de favoriet.

Advertentie

Om 21:00 start Oranje tegen Argentinië. Andere opponenten in de poule zijn Tsjechië en thuisland Spanje. De top-2 laat zich in de zomer in Parijs zien.

De Oranjedames trokken tijdens het laatste treffen met de Argentijnen aan het langste eind. Op het WK van vorig jaar werd het 41-26 voor de ploeg van bondscoach Per Johansson. De Zweed heeft Estavana Polman en Kim Molenaar aan de groep met veertien speelsters toegevoegd.

29-30 en 42-25
Vrijdagavond staat Nederland in Spanje tegenover Tsjechië. Vorige maand speelden beide landen in de EK-kwalificatiecyclus al twee keer tegen elkaar. Na 29-30 in Praag eindigde de pot op eigen bodem in 42-25.

Advertentie

In 2016 plaatsten de Oranjedames zich voor het eerst voor de Olympische Spelen. Met huidige internationals Laura van der Heijden (foto), Angela Malestein, Kelly Dulfer en Lois Abbingh in de ploeg eindigde Nederland in Brazilië op plaats vier. Vijf jaar later in Tokio strandde de nationale ploeg in de kwartfinale tegen latere winnaar Frankrijk.

Zondagavond om 18:00
Als plaatsing na twee groepsduels nog niet zeker is voor de vrouwen van Johansson, moet het aan het eind van het weekend gebeuren. Spanje, dat met zes deelnames aan de Spelen het meest ervaren land van de poule is, versus Nederland is om 18:00. Beide landen zullen door de door Oranje gewonnen WK-finale van 2019 altijd aan elkaar verbonden blijven.

Programma OKT:
Donderdag 11 april, 21:00, Nederland – Argentinië
Vrijdag 12 april, 18:30, Nederland – Tsjechië
Zondag 14 april, 18:00, Spanje – Nederland

Ziggo Sport zendt alle wedstrijden van Oranje van het Olympisch Kwalificatietoernooi uit.

Foto: FotoReza

Advertentie