Skip to main content

Feyenoord op koers voor kwartfinale van EBT Finals

Nederlands kampioen Feyenoord heeft goed zicht op de kwartfinale van de EBT (European Beach Tour) Finals in Lacanau.

Advertentie

De Rotterdammers boekten vanochtend in Frankrijk poulezege drie op rij. Feyenoord opende het finaleweekend gisteren nog met een nipte nederlaag tegen BHT GRU JUKO Piotrków Trybunalski uit Polen.

Daarna werden achtereenvolgens Niteroy Rugby FC, Os Tigres en BHC Sesvete Carpe Diem Beach door de ploeg van Tiago Torgal verslagen. De coach van Feyenoord heeft in Lacanau ook de beschikking over leenspeler Jasper Robben van Beach Handball Tilburg.

Peters en Schoenmakers
Tegen het Kroatische BHC Sesvete Carpe Diem Beach bewezen de Rotterdammers te weten sets te kunnen uitspelen. Twee keer trok Feyenoord met 21-20 aan het langste eind. Opnieuw maakte Milan Peters de meeste punten voor de landskampioen. Net als lijnspeler Jarno Schoenmakers scoorde hij vanochtend twaalf keer.

Om 13:45 wacht voor Feyenoord de test met Salazones Herpac BMP Barbate. De Spaanse opponent heeft op het zand aan de kust van Frankrijk nog niet verloren. De top-4 van beide poules, bestaande uit zeven teams, laat zich morgen zien bij de laatste acht van de EBT Finals.

Hiekka Hauskaa/BEA
De vrouwen van Hiekka Hauskaa/BEA wachten in Lacanau nog op de eerste groepsoverwinning. Zij komen om 11:15 weer op het zand. Op het centre court wacht thuisploeg Lacanau Beach Handball dat ook nog niet gewonnen heeft.

Advertentie