Skip to main content

Fiege oefent met Zwitsers tegen Rhein Neckar Löwen

Joop Fiege gaat oefenen tegen Duitse kampioen Rhein Neckar Löwen. De bondscoach neemt met zijn Zwitserse ploeg RTV Basel deel aan de Traumalix Dolo Cup.

Advertentie

In het weekend van 13 en 14 augustus treft Fiege met zijn nieuwe club Balingen-Weilstetten (Duitsland) en St. Otmar St. Gallen (Zwitserland). Het team sluit het toernooi af tegen het grote Rhein Neckar Löwen van de Zwitserse ster Andy Schmidt. Het toernooi wordt gespeeld in Basel.

Gelijkspel tegen competitiegenoot
Eind juli, op de vijfenvijftigste verjaardag van de Amsterdammer, zag Fiege zijn nieuwe ploeg voor het eerst in actie tijdens de voorbereiding. Een week later stond een oefenduel tegen competitiegenoot BSV Bern Muri op het programma. Na een 11-16 achterstand werd het na een sterke inhaalrace gelijk. De knappe inhaalrace stemde de oefenmeester tevreden. Wel laat hij op de website van de club weten dat RTV Basel nog stappen moet maken.

Droom in vervulling
Na coachjaren bij verschillende topclubs in Drenthe en succes met de nationale mannenploeg ging een droom van de oud-international in vervulling: het coachen van een club in het buitenland. Met RTV Basel komt Joop Fiege uit op het hoogste niveau in Zwitserland. Amsterdammer Martin Vlijm nam het stokje van Fiege over bij Hurry-Up.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: RTV BaselAdvertentie