Skip to main content

Fiege onderdeel van metamorfose Belgische runner-up

By 13 augustus 2018België, BENE-league, Voorpagina

Aan het roer bij Initia Hasselt staat oud-bondscoach Joop Fiege voor een uitdaging. De Belgische runner-up moet het vertrek van vaste krachten opvangen.

Advertentie

Doelman Jelle Vonckx (Atomix), Ruben Roelants (Bocholt) en uitblinker Tom Robyns (Strasbourg). Een aantal namen van vaste krachten die de donkergroenhemden deze zomer besloten te verlaten. Tel daarbij het stoppen van Tim Houbreghts en Robert Bogaerts op en de aanstaande metamorfose van de verliezend finalist om het landskampioenschap van België is compleet.

Leckebusch
Fiege – die de naar concurrent Visé vertrokken Korneel Douven opvolgt – probeert het vertrek van de basiskrachten op te vangen met de komst van onder meer Yme Bertels (KV Sasja), de Kroaat Ivan Kolak en landgenoot Mark Leckebusch. Laatstgenoemde komt over van de reserveploeg van LIONS en verdedigde over de grens al eens het doel van Sporting NeLo en Eynatten.

Zondagmiddag oefende Hasselt in Zwartemeer tegen Hurry-Up. De brigade van Fiege boog met 27-22 voor de competitiegenoot. In Drenthe, waar de Belgen een trainingskamp hadden belegd, gaf de nieuwe trainer/coach jeugdige talenten speeltijd.

E&O
In de lente liet gretige oefenmeester Fiege zijn driejarig contract bij E&O verscheuren. Door een beperkt budget en koerswijziging zijn de groen-witten uit Emmen volledig aangewezen op de jeugdopleiding, waardoor de ambities te promoveren naar de BENE-League de ijskast zijn ingeschoven.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie