Skip to main content

Fiege’s RTV Basel verslaat Champions League-gigant

Joop Fiege heeft met zijn Zwitserse club RTV Basel voor een ontzettende stunt gezorgd. Woensdagavond werd Champions League-deelnemer en recordkampioen Kadetten Schaffhaussen verslagen: 30-27.

Advertentie

Barcelona, PSG en Vezsprem. Een kleine greep uit de tegenstanders van Zwitsers kampioen Kadetten Schaffhausen in de Champions League. Woensdagavond werd de topploeg verslagen door het RTV Basel van nationale bondscoach Joop Fiege.

Bruno Kozina
Een gaatje bij rust (17-14) werd vlak voor tijd goed gemaakt door de gasten. Bij 26-26 was het billen knijpen in Basel. Met drie treffers in drie minuten wist RTV Basel de wedstrijd te beslissen. Grote man bij de ploeg van Fiege werd de Kroaat Bruno Kozina, die tien keer wist te scoren.

“Iedereen is door het dolle heen”

“Daar kun je mee thuis komen”, lacht Fiege na het duel. “We hebben vanaf het begin de toon gezet. Iedereen is door het dolle heen.” Door het verrassende resultaat bewijst RTV Basel zichzelf een goede dienst in de strijd om een ticket voor de play-offs. Met nog drie duels voor de boeg staat Fiege met zijn Zwitserse club drie punt verwijderd van de gewilde zesde plaats.

Komende tien dagen
Nummer zes TSV St. Otmar St. Gallen heeft dertien punten, terwijl RTV Basel tien punten heeft. In het slot van de reguliere competitie treft Basel de komende tien dagen BSV Bern Muri (nummer 8), HC Kriens-Luzern (nummer 2) en hekkensluiter TSV Fortitudo Gossau.

In november maakte RTV Basel bekend te willen verlengen met Fiege. De voormalig international neemt het aanbod in beraad. Het is het eerste seizoen in het buitenland voor de oud-coach van onder meer Hurry-Up en E&O.

Foto: FotoReza

Advertentie