Fileleed nekt Quintus: E&O naar kwartfinale

By 8 februari 2024Beker, Competities, Voorpagina

Ze hadden beter in de bus kunnen blijven zitten, want in de achtste finale in Emmen stond Quintus vanavond in no-time met 10-2 achter. Door de 38-27 (21-8) zege is E&O door naar de laatste acht van het bekertoernooi.

Toen E&O de warming-up startte, kwamen de bezoekers uit Zuid-Holland pas de hal binnen. Een file en daarna zielloos spel zaten de wit-groenen in Drenthe dwars. Bij 15-5, achttien minuten op de klok, vroeg de chagrijnige trainer/coach van Quintus Neso Saponjic al zijn tweede time-out aan.

Geers en Schutte
Voor rust maakten de enthousiaste Emmenaren 21 goals. Hoekspelers Youri Braker en Anes Devedzic (foto) waren in de eerste 20 minuten samen goed voor de helft van de Drentse productie. Invaldoelman Timo Geers, deze winter overgekomen van EHC, voorkwam in de eerste helft erger voor Quintus.

Met drie van zijn uiteindelijk vijf doelpunten verbloemde Youri Schutte vlak na de pauze de score (23-14). Even glimlachte Saponjic en durfde Quintus, vierde in de eredivisie, ver van huis te vieren.

Beiden zes keer raak
Bij de 27-17 van cirkelspeler Wouter Greevink was het verschil tussen E&O en de verlate bezoekers gewoon weer tien doelpunten. Net als Devedzic kwam teamgenoot Marek Skwarczynski in de achtste finale tot zes treffers.