Skip to main content

Final4-debutant Visé ondanks spagaat gretig

By 27 maart 2019BENE-league, Voorpagina

De Final4 van de BENE-League telt één debutant: Visé. De eindoverwinning in de grensoverschrijdende topcompetitie is de Waalse ploeg veel waard. Zoveel dat de formatie van Korneel Douven in Europa een pas op de plaats maakt.

Advertentie

Visé zit in een vervelende spagaat. Bij de laatste acht van de Challenge Cup moeten de blauw-witten dit weekend op bezoek bij HC Neva SPb uit Sint Petersburg. Gelijktijdig staat het finaleweekend van de BENE-League op het programma. “Daar is niemand blij mee”, opent Korneel Douven het gesprek. “We spelen een ongelooflijk seizoen en dan wil je op alle fronten optimaal presteren. Dat is door het dubbele programma niet mogelijk.”

Zo is Douven genoodzaakt twee teams te formeren. “Onze tweede team speelt in de Belgische eredivisie. Zij gaan naar Rusland. De ploeg wordt aangevuld door een aantal ervaren krachten. Ik had hen graag als reserve meegenomen naar Antwerpen. Dat is door de Europese verplichting niet mogelijk”, vertelt Douven. Afgelopen weekend trof Visé de Russen voor het eerst. In Wezet werd het 26-33 voor de Noord-Europeanen.

Achttien jongens
De basisploeg van Visé verschijnt dit weekend aan de start van de Final4. “We hebben het team in de zomer serieus weten te versterken”, legt de oefenmeester uit. Douven kwam over van competitiegenoot Initia Hasselt. “Ik heb achttien jongens die allemaal BENE-Leaguewaardig zijn. Op de training is de concurrentie groot. Daardoor wordt er hard getraind. Er is geen ruimte om de kantjes er vanaf te lopen.”

Advertentie

“Er is geen ruimte om de kantjes er vanaf te lopen”

“Ons plaatsen voor het finaleweekend was het grote doel”, gaat de Belg verder. “Dat we de competitie afsluiten op de tweede plaats is een mooie prestatie. We zijn gegroeid. Waar we in het eerste duel met Achilles Bocholt werden afgetroefd op sluwheid, boden we de keren daarna veel meer tegenstand.”

LIONS
In de halve eindstrijd moet Visé langs LIONS zien te komen. “Een ploeg met een sterke dekking en twee heel goede keepers”, weet Douven. “Het kan een bikkelharde pot worden, waarbij details voor de beslissing gaan zorgen. In onze selectie is er maar een enkeling die al eens in actie is gekomen tijdens de Final4. De ploeg heeft er ontzettend veel zin in.”

Bestel hier tickets voor de Final4 van de BENE-League in Antwerpen. 

Foto: FotoReza

Advertentie