Skip to main content

“De finale alleen spelen is niet genoeg”

Morgenmiddag staan in Zuid-Limburg een boel prijzenpakkers op het parket. BEVO pakte in 2014 de landstitel en een seizoen later was het de beurt aan OCI-Lions. Voor Sonni de Jonge is het de eerste finale die de linkshander speelt. “Ik denk dat wij de kwaliteiten in huis hebben ze te verslaan”. 

Advertentie

Op 16-jarige leeftijd maakte De Jonge in het groen van E&O al eens een finale mee. “In een van m’n eerste jaren in de eredivisie”, legt de 23-jarige Emmenaar uit. “Het was tegen Volendam, we wonnen niet. Ik speelde ook niet. Was toen geblesseerd. Zondag wordt heel belangrijk. Voor mij de eerste échte keer dat ik de Nederlandse titel kan pakken”. In 2010 waren de oranjehemden uit het vissersdorp in twee duels klaar met de Drenten.

Derby en finale
“Ik denk dat wij de kwaliteiten in huis hebben ze te verslaan”, zegt De Jonge met vertrouwen. “We zijn erg goed voorbereid. Ze domineren het hele seizoen al en zijn de ploeg om te verslaan. Maar ik denk dat wij dat kunnen. Hopelijk hebben we een goed antwoord op hun offensieve dekking”. Vorige week speelden beide finalisten tegen elkaar. De formatie van Vlijm won, maar echt veel waarde hecht De Jonge daar niet aan.

“Ik denk dat wij dat kunnen”

In de zomer van 2014, vlak na het behaalde kampioenschap van de blauw/gelen uit Panningen, stapte Sonni de Jonge over van E&O naar BEVO. Twee jaar later gaat hij voor de knikkers spelen. Echte knikkers. “Het wordt een harde wedstrijd”, voorspelt de slimme schutter. “Het is een derby én een finale. Het heeft alles. De finale alleen spelen is niet genoeg. Als je zover komt, moet je hem ook winnen”.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: FotoReza

Advertentie