Skip to main content

Finalist Kruijswijk vindt in Venlo plezier terug

Sinds haar overstap naar HandbaL Venlo speelt Lisanne Kruijswijk (22) voor de prijzen en vooral weer met een glimlach. Aanstaande zondagmiddag in Amsterdam hoopt ze haar debuutseizoen in het blauw-wit met nog één belangrijke wedstrijd te verlengen.

Advertentie

Een jaar geleden dacht Kruijswijk in dienst van Quintus na over stoppen. “Ik voelde me niet lekker bij de club en speelde daardoor ook niet overtuigend”, is ze eerlijk. Trainer/coach van HandbaL Venlo Robin Gielen kreeg daar lucht van en waagde met succes een poging de beweeglijke opbouwer naar het zuiden te halen.

“Mijn studie fysiotherapie kon ik ook in Rotterdam volgen, maar door naar Eindhoven te gaan kon ik het bij HandbaL Venlo gaan proberen”, vervolgt Kruijswijk. Een keuze die goed heeft uitgepakt, want een week geleden won ze met de Noord-Limburgers de beker. “Vooral heb ik weer plezier in het spelletje gekregen.”

Familiaire club
Bij HandbaL Venlo geniet Kruijswijk. “De club is vorig seizoen kampioen geworden en daardoor is de binding met de fans heel sterk. Na iedere wedstrijd zit de kantine vol. Het is een familiaire club en dat heb ik in alle jaren daarvoor wel een beetje gemist. Ik voel me hier ook gewaardeerd.”

Advertentie

Toch lieten Kruijswijk en co de supporters een week geleden in de steek. In de eerste finale om de landstitel met VOC ging HandbaL Venlo voor het eerst dit seizoen in eigen huis onderuit (25-32). “Zeker als je kijkt naar de statistieken onze slechtste wedstrijd van het jaar”, deelt Kruijswijk. “Veel minder kan het niet. Daarom hebben we er ook nog vertrouwen in dat we ook dit seizoen landskampioen kunnen worden.”

Lichte hersenschudding
“Het baltempo moet omhoog en er moet meer druk ontstaan”, weet de brunette. Tijdens de nederlaag viel Kruijswijk uit met een hoofdblessure. “Ik loop al enige tijd rond met een lichte hersenschudding en moet oppassen. Natuurlijk wil ik graag meehelpen in Amsterdam gelijk te maken.”

Een tevreden Kruijswijk besluit: “De beker alleen is niet genoeg. Voor de landstitel speel je heel het jaar. Juist in een seizoen als deze, waar ik het weer erg naar mijn zin heb gekregen, wil ik winnen. Dat heeft Handbal Venlo vorig jaar zo goed gedaan.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie