Skip to main content

Finalisten LIONS en Achilles Bocholt leveren meteen punt in

By 2 september 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Finalisten van vorig BENE-Leagueseizoen LIONS en Achilles Bocholt hebben in de eerste speelronde van het nieuwe speeljaar meteen een punt ingeleverd.

Advertentie

Titelhouder Achilles Bocholt leek vanavond in Zwartemeer op weg naar een klinkende uitoverwinning. Na 6-13 kwam thuisploeg Hurry-Up helemaal terug.

Na 12-16 halverwege speelde invaller Emiel Hoogland (foto) een hoofdrol bij de inhaalrace. De 19-jarige jeugdinternational uit het dorp maakte gelijk en bracht de thuisploeg verrassend voor (18-17).

Miedema en D’Hanis
In de slotfase leek achtvoudig doelpuntenmaker Patrick Miedema Hurry-Up de voltreffer te bezorgen (28-26). Tien tellen voor het einde maakte Ilyas D’Hanis namens Achilles Bocholt alsnog gelijk: 30-30. Namens de Belgen vonden ook landgenoten Tim Claessens (drie doelpunten) en Odirin Jerry het net.

Ook LIONS kwam tegen het Hubo Handbal van Peter Portengen niet verder dan 30-30. Bij 6-10 en de 8-12 van Hubo Handbal-aankoop Bartek Konitz hadden de bezoekers nog de beste kaarten.

16-15
Na rust (16-15) was het stuivertje wisselen. Martijn Poot haalde door een directe rode kaart het einde van de spannende partij niet. Even voor tijd bepaalde Rob Schmeits, samen met Luca van Straaten de uitblinkers bij Supercup-winnaar LIONS, de eindstand in Sittard.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie