Skip to main content

Finalisten ontlopen elkaar in halve finale, LIONS loot Bevo

By 24 februari 2024Beker, Competities, Voorpagina

Tijdens de loting voor de halve finale in zowel het bekertoernooi voor dames als heren hebben topclubs het getroffen.

Advertentie

Bij de vrouwen ontlopen finalisten van vorig jaar elkaar. Waar VOC Velo treft, ontvangt titelhouder HC Groot Venlo een andere competitiegenoot: SEW. Ook spelen VOC en HC Groot Venlo thuis.

De Amsterdammers hebben de laatste vier bereikt door Quintus in Kwintsheul te verslaan (28-36). Aanstaande opponent van HC Groot Venlo, achter VOC de nummer twee van de eredivisie, stuntte in eigen huis tegen VZV. Het werd in de slotseconde van de reguliere speeltijd 29-28 voor SEW.

LIONS en Bevo gaan bij de mannen duelleren om één plaats in de bekerfinale. De thuisploeg uit Sittard pakte in 2017 voor het laatst de hoofdprijs terwijl het voor de provinciegenoot in het blauw-geel een jaar later raak was. In Almere werd Aalsmeer met 27-28 geklopt.

De hoofdmacht en reserves van Aalsmeer maken op 5 maart in de eigen De Bloemhof uit wie naar de eindstrijd gaat. De loting heeft beide teams van de Noord-Hollandse clubs aan elkaar gekoppeld. De opleidingsploeg van Aalsmeer heeft ten koste van E&O (37-36) afgelopen donderdagavond de halve finale gehaald.

Programma, dames: 5 maart:
20:00 VOC – Velo

6 maart:
19:30 HC Groot Venlo – SEW

Programma mannen, 5 maart:
20:00 Aalsmeer – Aalsmeer 2
20:00 LIONS – Bevo

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie