Skip to main content

‘Flirt’ met Jongenelen leidt tot transfer

Isabelle Jongenelen is na het einde van haar contract bij HSG Blomberg-Lippe nog niet klaar in Duitsland. Na rappe en onverwachtse onderhandelingen sluit de rechteropbouwspeelster aan bij de club waar de 29-jarige al eens speelde: VfL Oldenburg.

Advertentie

De afgelopen periode dacht Jongenelen goed na over haar toekomst. Na een kort gesprek met haar oud-werkgever VfL Oldenburg ging het balletje rollen.

Past perfect
De ‘flirt’ heeft tot een transfer van Jongenelen naar de Noord-Duitse club uit de Bundesliga geleid. “Ik had niet gedacht dat ik weer voor Oldenburg zou spelen”, zegt Jongenelen verrast op de website van de club waar ze tussen 2016 en 2019 al voor speelde.

Slechts vier dagen na het telefoontje heeft Jongenelen haar krabbel onder een contract gezet. “Isabelle kent onze spelsystemen al en kan ons direct helpen”, zegt de directeur van VfL Oldenburg Andreas Lampe. “Ze past perfect in ons team.”

Marloes Hoitzing
Bij de groen-witten gaat de ervaren aanwinst een koppel vormen met een landgenoot. Sinds vorige zomer speelt ook Marloes Hoitzing, oud-speelster van onder meer E&O en V&L, bij VfL Oldenburg.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie