Skip to main content

Foreholte en BFC kunnen promotie naar eredivisie ruiken

By 13 maart 2017Eerste Divisie, Voorpagina

De dames van Foreholte en heren van BFC kunnen zich opmaken voor een kampioensfeestje. Beide koplopers deden dit weekend goede zaken in de jacht op promotie naar de eredivisie.

Advertentie

In Deurningen versloeg Foreholte belager DSVD in eigen huis. In een bloedstollend duel beslisten de Zuid-Hollanders de wedstrijd in de laatste minuten. De formatie van Ricardo Clarijs zegevierde met 26-27, waardoor het gat met de Overijsselse concurrent drie punten is. Er staan nog drie wedstrijden op het programma.

Voor DSVD is het verlies zuur. De rood/witten, die zich in de zomer versterkten met Priscilla ter Elst, grepen een jaar geleden in de nacompetitie nipt naast promotie. Dit seizoen lijkt de ploeg van Herman Keppels en Rob Fiege de eerste boot naar het hoogste niveau te missen.

Baeker Bulls
Ook BFC maakte met nog drie duels op de agenda geen fout. Bij het reeds gedegradeerde Habo’95 werden vorige week twee punten opgehaald (23-29). Dit weekend in Beek werd runner-up Olympia’89 overtuigend een kopje kleiner gemaakt: 32-18.

Overeenkomst tussen beide lijstaanvoerders van de eerste divisie is de harde kern. Purple United (Foreholte) en de Baeker Bulls (BFC) staan als een blok achter hun ploeg.

Foto: Ronald Jans

Advertentie