Skip to main content

Frankrijk blijft groepshoofd, thuisland verslaat IJsland

By 19 januari 2024Voorpagina

In hoofdgroep I van het EK in Duitsland blijft Frankrijk door een zege op Kroatië eerste. Het werd gisteren in Keulen 34-32 voor de Olympisch kampioen.

Advertentie

Halverwege stond het nog 18-18. Dika Mem en Nikola Karabatic, topschutter aller tijden op een EK, waren de belangrijkste doelpuntenmakers bij Frankrijk.

Plaats twee in de poule waar Oranje niet in zit is Oostenrijk. In de hoofdfase gaat de formatie van uitblinker Nikola Bilyk, acht maal raak, vrolijk verder met verrassen. Door de 29-30 overwinning op Hongarije heeft Oostenrijk met drie punten zicht op de halve finale.

Hongarije volgt samen met Duitsland op een punt van Oostenrijk en het verschil met Frankrijk is twee. Het thuisland boekte gisteravond in Keulen een belangrijke EK-zege.

Tegen IJsland werd het 26-24 (11-10). Met twaalf stops (33 procent) was Andreas Wolff maar weer belangrijk voor Duitsland. Door zes keer te scoren heeft Juri Knorr (foto) Oranjeheer Rutger ten Velde afgelost als topscorer van het Europees kampioenschap.

Na vier speelrondes in de hoofdfase plaatst de top-2 zich voor de halve finale van het EK. In hoofdgroep 2 gaan Denemarken en Zweden zonder puntverlies, vier punten, aan de leiding.

Foto: FotoReza

Advertentie