Skip to main content

Heel Frankrijk in de ban van WK handbal

By 11 januari 2017Buitenland, Voorpagina

De aankomende 18 dagen is Frankrijk het decor van het 25ste WK handbal voor heren en dat laat het gastland luid en duidelijk merken. Wie de aankomende weken door Parijs loopt zal overspoeld worden met handbalpropaganda.

Advertentie

Op de vele boulevards die de Franse hoofdstad rijk is hangen meters lange banners met daarop de tekst ‘Phenomenal Handball’ (Fenomenaal Handbal) en ook de wereldberoemde Arc de Triomf is van een bescheiden ‘WK tintje’ voorzien.

Half miljoen bezoekers
De Fransen verwachten tussen 11 en 29 januari maar liefst een half miljoen handbalfans te mogen ontvangen bij een of meerdere van de 84 wedstrijden. In Lille is zelfs een heel voetbalstadion omgebouwd tot handbaltempel. De organisatie hoopt tijdens de achtste finale of kwartfinales een nieuw WK-record te kunnen neerzetten: meer dan 27.000 handballiefhebbers in één stadion!

Openingsduel
Vanavond start om 20:45 uur de eerste wedstrijd van het WK. In Parijs, waar tevens de finale gespeeld zal worden, neemt Frankrijk het op tegen Brazilië. In Nederland is er waarschijnlijk geen livestream beschikbaar voor dit duel. Mochten wij een werkende livestream vinden, dan zullen we deze uiteraard via onze website met jullie delen.

Foto: IHF

Advertentie