Frankrijk prolongeert wereldtitel in eigen land

By 29 januari 2017Voorpagina

Frankrijk heeft zondag in eigen land de wereldtitel weten te prolongeren ten koste van Noorwegen. In Parijs werd het 33 – 26.

De beginfase gaat gelijk op in de AccorHotels Arena. Aan Franse zijde is Nikola Karabatic in deze fase de absolute kartrekker met twee assists en twee goals. Na vijf minuten nemen de Noren het initiatief en pakken een marge van twee doelpunten (4 – 6). Deze voorsprong weten de Noord-Europeanen vast te houden tot drie minuten voor rust. In de slotfase van de eerste helft slaat Frankrijk terug en pakt in de slotseconde zelfs de voorsprong: 18 – 17.

Tweede helft
In de tweede helft trekken de Fransen de goede lijn uit het slot van de eerste helft door en overlopen de Noren volledig. Na vijf minuten staat het plotseling 22 – 18. Het verschil tussen beide ploegen blijft tot de veertiende minuut gelijk. In de eindfase geeft Frankrijk opnieuw uit en prolongeert daarmee zijn wereldtitel: 33 – 26.