Skip to main content

Frankrijk walst over Kroatië heen en is finalist

By 18 december 2020Voorpagina

Frankrijk heeft vanavond ten koste van Kroatië de finale van het Europees kampioenschap bereikt. De titelhouder walste over de EK-verrassing heen: 30-19.

Advertentie

Tot 3-3 ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna nam de Europees kampioen van 2018 het initiatief in handen: 9-3. De Franse dekking stond als een huis en Kroatië kwam maar moeilijk tot scoren. Bij rust was het verschil maar liefst tien: 15-5.

Automatische piloot
In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld onveranderd. Kroatië gaf nog een klein teken van leven door het verschil terug te brengen naar zeven (18-11) maar daar bleef het dan ook bij. De Kroaten kwamen moeilijk te scoren tegen de robuuste Franse verdediging en topschutter Camila Micijevic wist maar twee keer het net te vinden.

De Fransen kwam via de vele balveroveringen tot eenvoudige doelpunten en speelde de wedstrijd op de automatische piloot uit. Voor Kroatië, dat tot ieders verbazing de halve finales wist te bereiken, rest nu de strijd om het brons.

Tweede finaleplaats
Frankrijk plaatst zich voor de tweede keer voor de finale van een EK. In 2018 wonnen de Fransen goud in eigen land door Rusland met 24-21 te verslaan. In 2002 en 2006 was de grootmacht goed voor brons.

De andere halve finale begint om 20:30 en gaat tussen Noorwegen en thuisland Denemarken.

Foto: Kolektiff Images

Advertentie