Skip to main content

Franse topcoach aan de slag met Oranjedames

By 8 februari 2019Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Fransman Emanuel Mayonnade (35) is de nieuwe bondscoach van de Oranjedames. Hij is clubcoach van Champions League-deelnemer en meervoudig landskampioen Metz Handball uit zijn geboorteland. 

Advertentie

Emanuel Mayonnade heeft een contract getekend tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. De Fransman zal tijdens de oefenduels van de nationale ploeg in maart tegen Duitsland voor het eerst op de vloer staan. Hij is de opvolger van Helle Thomsen die in december besloot op te stappen.

Sinds 2015 staat de nieuwe bondscoach aan het roer van Metz Handball. Onder leiding van Mayonnade werd de Noord-Franse club liefst drie keer landskampioen. Ook in de Champions League is Metz Handball uitgegroeid tot een club om rekening mee te houden.

Duidelijk plan
“Ik ben blij en vereerd dat ik deze functie mag gaan vervullen. Nederland heeft veel goede speelsters, waar ik met mijn club Metz vaak tegen heb gespeeld. Ik ken de kwaliteiten van de speelsters, heb een duidelijk plan voor ogen en kijk er naar uit om met hen samen te werken”, vertelt Mayonnade enthousiast bij zijn aanstelling.

Persoonlijkheid
Technisch Directeur Paul van Gestel is in zijn nopjes met de nieuwe bondscoach: “‘Manu’ wordt geroemd om zijn tactisch en analytisch vermogen en zijn persoonlijkheid. Hij werkt bij Metz dagelijks met acht internationals van het Franse team en heeft goede resultaten geboekt met zijn club. Zijn ideeën over de aanpak richting ons team spreken ons zeer aan.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie