Skip to main content

Freriks in Radio HI: “Helaas waren we dit toernooi niet stabiel genoeg”

By 21 november 2022Oranje, Oranje Dames, Podcast, Voorpagina

Oranjedame Merel Freriks (24) is in de nieuwste aflevering van Radio HI te horen en kijkt terug op het Europees kampioenschap.

Advertentie

De cirkelspeelster was een van de uitblinkers van de nationale ploeg in Noord-Macedonië en Slovenië. Freriks en consorten moesten na twee weken genoegen nemen met plaats zes. “Ik kijk met een dubbel gevoel terug op het EK”, vertelt Freriks in de podcast.

23 uit 30
“We hebben goede momenten gehad, maar ook mindere. Als we goed spelen zie je dat we met iedereen mee kunnen doen. Dan zijn we ook sterk genoeg voor het finaleweekend. Helaas waren we dit toernooi niet stabiel genoeg.”

Met 23 goals uit 30 pogingen (76 procent) scoorde Freriks aanvallend een dikke voldoende. Ook in de dekking maakte de speelster van het Franse Brest Bretagne veel minuten in het hart van de Nederlandse verdediging. Freriks: “Ben tevreden met mijn eigen prestaties. Het was een andere rol, want heb veel minuten mogen maken. Daar ben ik vooral blij mee.”

In 2023
De zesde plaats van Oranje, Zweden was vrijdagmiddag met 37-32 te sterk, geeft recht op kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2023. “Tijdens het toernooi hebben we ons doel aangepast en een WK-ticket gehaald”, besluit Freriks. “Daar zijn we als ploeg heel blij mee.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie