Skip to main content

Freriks tekent in Noorwegen: “Een keuze op gevoel”

De aankomende twee seizoenen draagt Merel Freriks (26) het roze van de Noorse kampioen Vipers Kristiansand.

Advertentie

Freriks gaat na twee jaar Champions League-club Brest Bretagne uit Frankrijk verlaten. Dit seizoen staat de cirkelspeelster door een zware kruisbandblessure langs de kant.

“Er is al vroeg contact met Vipers geweest en ook na mijn blessure bleef de club geïnteresseerd in mij”, vertelt Freriks. Eerder speelde ze voor E&O, HSG Bensheim/Auerbach en Borussia Dortmund. “Dat heeft me goed gedaan. Het is een keuze op gevoel. Ik denk dat het Scandinavische spel bij me past.”

Abbingh en Nusser
Bij de nummer één van Noorwegen wordt de Drentse teamgenoot van Lois Abbingh en Larissa Nusser. Laatstgenoemde gaat in de zomer overkomen van Odense Håndbold. “Het voelt als een warme familieclub. Daar ben ik aan toe. Toen ik in Noorwegen was om te tekenen zag ik me er al helemaal wonen.”

“Ik ben dankbaar voor mijn tijd in Brest. Een van de meest professionele clubs van Europa. Maar de vooruitzichten in Noorwegen zijn beter”, aldus Freriks. Vipers Kristiansand raakt positiegenoot van de Oranjedame Lysa Tchapchet kwijt aan Odense Håndbold. “Ze hebben echt een cirkel nodig.”

Sterker worden
Freriks staat na maanden in het krachthonk weer op het trainingsveld. “De revalidatie verloopt voorspoedig. De hulp van de medische staf van Brest Bretagne is top. Ik voel dat ik sterker word.”

Foto: FotoReza

Advertentie