Fris HandbaL Venlo zet landskampioen te kijk

By 26 augustus 2023Voorpagina

Met heel veel overtuiging is de Supercup vanmiddag naar bekerwinnaar HandbaL Venlo gegaan. In The Dome in Houten zetten de Limburgers landskampioen VOC te kijk: 16-30.

In het openingskwartier liep een frisster HandbaL Venlo vlug bij de Amsterdammers vandaan. Al na tien minuten en 1-7 dook VOC-trainer Rachel de Haze de time-out in. Pas na 1-9 scoorden de Noord-Hollanders weer via cirkelspeler Romee Maarschalkerweerd.

Halverwege was het al geen wedstrijd meer (6-15). Na rust was de 8-21 van Lisanne Kruijswijk, de vliegerpass kwam van Demi Smolenaers, de mooiste. Linkerhoekspeler Diede Konings maakte uiteindelijk de meeste treffers in de Supercup-partij.

Diede Konings en Nikki van der Vorst
Konings scoorde tegen VOC acht keer en bewees zo een geschikte vervanger van de gestopte Angela Steenbakkers te zijn. Het slotakkoord van HandbaL Venlo kwam van een ander nieuw gezicht. Aanwinst en jeugdinternational Frencis Portengen bepaalde de eindstand in Utrecht.

Invaller onder de lat bij VOC Nikki van der Vorst kwam tijdens de ruime nederlaag nog tot een voldoende. De jongeling keerde namens de angstige Amsterdammers vier strafworpen. Nieuweling Alieke van Maurik had even nodig in vorm te raken, maar in de tweede helft kwam de rechteropbouwer – overgekomen van competitiegenoot Quintus – op stoom en vond vijf keer het net. Toen was de prijs allang vergeven.

Om 18:00
Het is de eerste keer in de clubhistorie dat HandbaL Venlo de Supercup wint. Om 18:00 laten LIONS en Volendam zich in The Dome zien.