Skip to main content

Füchse Berlin presenteert Deens wonderkind

By 17 augustus 2021Buitenland, Duitsland, Voorpagina

Vanaf het seizoen 2022/2023 speelt Mathias Gidsel (22) in de Bundesliga voor Füchse Berlin. Het Deense wonderkind werd onlangs nog uitgeroepen tot MVP van de Olympische Spelen in Tokio.

Advertentie

Füchse Berlin neemt Gidsel volgend seizoen over van GOG Handbold. Pas sinds 2020 mag de rechteropbouwer zich international noemen en in zijn eerste 25 interlands heeft Gidsel zich behoorlijk laten gelden.

Goud, zilver en goals
Als rookie pakte de snelle linkspoot het goud op het WK in Egypte dat afgelopen januari plaatsvond. In Noord-Afrika viel het scorend vermogen van Gidsel in het tenue van de Deense nationale ploeg op.

Op de Spelen in Japan, waar Denemarken de finale van Frankrijk verloor en zo Olympisch zilver pakte, ging Gidsel vrolijk verder met scoren. Met 46 goals eindige de twintiger achter landgenoot Mikkel Hansen op plaats twee op de topschutterslijst.

Naar Berlijn
In Tokio kreeg Gidsel de titel ‘MVP’. Füchse Berlin heeft zich van de uitblinker verzekerd. Aankomend seizoen draagt Gidsel nog het oranje-rood van GOG Handbold en daarna vertrekt hij voor drie seizoenen naar Berlijn.

Advertentie