Fusieploegen verdedigen positie in linkerrijtje

By 19 december 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

In de kampioensstrijd komen ze tekort, maar fusieploegen E&O/Hurry-Up, DFS Arnhem/UDI 1896 en WHC/Hercules hebben afgelopen weekend wel hun positie in het linkerrijtje weten te verdedigen.

Nummer zes op de ranglijst E&O/Hurry-Up boog met EHC op bezoek een achterstand bij rust (14-15) om in een zege. Na 28-28 viel het kwartje de kant van de Emmenaren op: 35-32. Door vier strafworpen te keren viel doelman Sjoerd Grit in het tenue van E&O/Hurry-Up op.

28-38
DFS Arnhem/UDI 1896 volgt het Drentse samenwerkingsverband op twee punten. In Sint Pancras tegen Vrone/Berdos bepaalde Sofiane Rhouma de ruststand op 15-16. Na de pauze was Kik Ratelband in minuut veertig verantwoordelijk voor het gaatje van zeven (18-25).

Met nog twee minuten te gaan scoorde Dani Blom een vliegertje. Drie tellen voor het laatste fluitsignaal bepaalde hij namens DFS Arnhem/UDI 1896 ook de eindstand op 28-38.

Van de Moosdijk en Baak
Tot slot: WHC/Hercules had in Den Haag een heel uur nodig zich van laagvlieger PSV te ontdoen. Na 17-14 halverwege en 25-20 kwamen de gasten uit Eindhoven drie minuten voor tijd via Twan van Kesteren op gelijke hoogte (31-31). Jari van de Moosdijk (foto) en Luca Baak beslisten de spannende pot alsnog in Haags voordeel: 33-31.