Skip to main content

Gaan de ‘Bevo Tifosi’ het verschil maken tegen Aalsmeer?

Binnen het voetbal bestonden ze al langer, maar de afgelopen jaren maakten ze ook op de Nederlandse handbalvelden hun entree: Fan-groeperingen! Supporters die hun club door dik en dun steunen. Iedere thuiswedstrijd rukken ze uit met vlaggen, spandoeken en veel luid gezang. Purple United en de Aristos Ultras zijn bekende voorbeelden en sinds afgelopen week heeft ook Bevo zijn eigen harde kern: de Bevo Tifosi.

Advertentie

“Tijdens de halve finale van de beker tegen Aalsmeer waren er weinig mensen in de Heuf aanwezig. Er was weinig sfeer en wij waren blijkbaar niet bij machten het thuisvoordeel uit te buiten” vertelt Myron Smits, keeper van het tweede team en een van de initiatiefnemer van de Bevo Tifosi. “De vrijdag na het verlies gooide iemand in de groepsapp van Heren 2 of we zaterdag tegen Volendam niet voor wat meer sfeer konden gaan zorgen. Iedereen was direct enthousiast zo stonden we daar in eens op zaterdagavond met een mannetje of 10. Iemand kwam toen op het idee om ons de ‘Bevo Tifosi’ te noemen. Tifosi betekent fans in het Italiaans. Onder die naam gaan we voortaan lekker herrie maken en onze ploeg aanmoedigen.”

https://youtu.be/B0Hbs5dZu50

De vrijdag na het verlies gooide iemand in de groepsapp van Heren 2 of we zaterdag tegen Volendam niet wat meer sfeer konden gaan maken

Na het verlies in beker van vorige week is Bevo vanzelfsprekend gebrand op revanche en als we Smits mogen geloven zullen zij zich daarbij in ieder geval gesteund voelen door een groot aantal Bevo Tifosi. Vooral via de sociale media werden afgelopen week de nodige mensen gemobiliseerd: “Na de eerste wedstrijd hebben we heel veel positieve reacties gekregen van spelers, supporters en sponsoren. Iedereen wilde meedoen en meehelpen. We hebben toen een eigen facebookpagina opgezet waarmee we steeds meer mensen kunnen gaan mobiliseren. Morgen krijgen we waarschijnlijk rond de 50 man bij elkaar in de hoek van de Heuf, dus het wordt sowieso een gekkenhuis.”
“Kom zoveel mogelijk in het geel-blauw naar de Heuf en neem alles mee wat herrie kan maken”

Smits heeft in ieder geval alle vertrouwen in een goede afloop, maar laat wel weten dat alle extra support van harte welkom is: “We hebben al een heel hoop dingen gedaan, maar vanzelfsprekend mag iedereen bij ons komen staan. Kom zoveel mogelijk in het geel-blauw naar de Heuf en neem alles mee wat herrie kan maken. We gaan er hoe dan ook een mooie avond van maken. Gewoon heel veel zingen en plezier maken, dat helpt onze jongens echt wel”.

De wedstrijd tussen Targos/Bevo en FIQAS/Aalsmeer begint morgenavond om 20:00 uur in sporthal de Heuf in Panningen.

Foto: Bevo Tifosi
Advertentie

Join the discussion 73 Comments