Skip to main content

Geblesseerde Freriks moet WK uit hoofd zetten

By 21 november 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Over een week ontbreekt Merel Freriks (25) in Denemarken op het WK, want de cirkelspeelster heeft zich geblesseerd moeten afmelden.

Advertentie

Afgelopen weekend raakte de Drentse zwaar geblesseerd aan haar knie. Het betreft de kruisband waardoor Freriks er voor lange tijd uitligt.

“Het is ongelofelijk balen. Een blessure komt nooit goed uit, maar dit is wel hele slechte timing met het WK voor de deur. Ik keek erg uit naar het komende eindtoernooi en de rest van het seizoen”, aldus de cirkelspeelster van het Franse Brest Bretagne.

Ongelooflijk gemist
Het is nog onbekend wie bondscoach Per Johansson als vervanger van Freriks gaat aanwijzen. Positiegenoten Nikita van der Vliet (Odense Håndbold) en Tamara Haggerty (DSVC Schaeffler) maken al deel uit van de WK-selectie.

Johansson: “Dit is zo triest en het doet heel veel pijn om speelsters zwaar geblesseerd te zien raken. Merel is een fantastisch persoon, speelster en karakter die ongelooflijk gemist zal worden op het WK.”

Zoë Sprengers
Ook WK-deelname van Zoë Sprengers is onzeker. De hoekspeelster van Borussia Dortmund kampt tevens met knieklachten. De ernst van de kwetsuur wordt deze week in eigen land onderzocht.

Het wereldkampioenschap begint voor Nederland op 30 november. Dan is in Denemarken Argentinië de tegenstander. Het WK is op Viaplay te zien.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie