Skip to main content

Gedreven Quintus wint sleutelduel voor BENE-League

De toeschouwers in de afgeladen Eekhouthal kregen zaterdag alvast een voorproefje van wat ze volgend seizoen kunnen verwachten in de Bene-League. De handballers van Quintus wonnen met veel passie in een geweldige ambiance met 24-19 van E&O. Schutter Bob Kouwenhoven en doelman Sven Hemmes waren de uitblinkers.

Advertentie

Het jonge talent Bob Kouwenhoven stond er na afloop glunderend bij. Negen doelpunten in een wedstrijd die bepalend was voor de toekomst van het mannenhandbal bij de Heulse club. Zaterdag overdag nog hard gewerkt in het bedrijf van zijn vader. ,,En daarna snel een patatje met wat nuggets,” gaf de pas 19-jarige schutter als verklaring voor zijn indrukwekkende optreden. ,,Normaal ben ik voor een wedstrijd heel nerveus. Soms word ik er niet goed van. Maar nu ging het gelukkig beter. Vooral toen die eerste ballen er zo mooi in vlogen.”

Kouwenhoven was de personificatie van een team dat knokte, bikkelde, geen centimeter prijs gaf aan de tegenstanders uit Emmen. Met de instelling zit het meestal wel goed bij de Heulenaren, maar dit keer was de inzet zo intens dat het niet mis kón gaan. De basis voor het succes lag in de verdediging. Niels van Lier, die met zijn acties ook een puike wedstrijd speelde: ,,We waren zó gretig. Hier hadden we lang naar toe geleefd. Het moest nú gebeuren. Iedereen begreep dat. Wat was dit lekker spelen als team.”

Naast de trefzekere Kouwenhoven was er ook een hoofdrol voor keeper Sven Hemmes. De routinier stopte op cruciale momenten veel lastige schoten. ,,Ja, maar daar sta ik ook voor”, reageerde de excellerende doelman alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. ,,Geef alle aandacht maar aan Bob. Hij verdient het. Was geweldig op schot en heeft het waargemaakt.” Het doorschuiven van de complimenten door Hemmes gaf nog eens aan dat het met de teamspirit wel goed zit in de Heulse ploeg.

Advertentie

Quintus begon aan het duel alsof het door een katapult was weggeschoten: 5-0 binnen acht minuten. Toen E&O van de schrik was bekomen, was het eigenlijk al te laat. Quintuscoach René Zwinkels: ,,Die start was bepalend. We hebben de marge steeds kunnen vasthouden. Als E&O scoorde, hadden wij het antwoord. Niemand verzaakte. Een teamprestatie van formaat.”

In de verdediging was de lang geblesseerde Rens Reijgersberg terug. Hij moest het ontbreken van Chris de Bakker (verblijf buitenland) compenseren en deed dat voortreffelijk. Ook Mitchell Verbraeken was opvallend sterk in de dekking samen met de fanatieke Niels van Lier en Ard Vollebregt. Aanvallend waren er fraaie doelpunten met als uitschieters de knal in de kruising van Kouwenhoven bij tijdspel, de tip-in van Van Ravesteijn, de feilloze afronding door Alex Koop en de slalom van Dean van Haeren.

Doelpunten Quintus: Bob Kouwenhoven (9), Alex Koop (5), Rick van Ravesteijn (4), Niels van Lier (2), Collin de Vette (2), Ard Vollebregt en Dean van Haeren.
Doelpunten E&O: Toby Trouw (7), Maarten Lueks (4), Erik Huizing (2), René Jaspers (2), Roelof Smeenge (2), Sjoerd Boonstra en Daniël van der Ham.

WEDSTRIJDRAPPORT

Amusementswaarde (*****) : Het was in alle opzichten een geweldige happening. Een bomvolle sporthal met een dweilorkest van de thuisclub maar ook een ondersteunend orkestje uit Emmen. Er heerste een sfeer die aangaf hoeveel druk er op de wedstrijd zat. Supporters die elkaar overschreeuwden. Het was voor de toeschouwers genieten. Quintus was geladen. Bij vlagen voortreffelijk handbal waaraan ook E&O een belangrijke bijdrage had.

Scheidsrechters (*****): Vooruit vijf sterren. Het kan eigenlijk niet, omdat feilloos fluiten niet mogelijk is. Ook scheidsrechters maken wel eens een foutje net als de spelers, coaches en verslaggevers. Maar de broers Ruud en Paul Geraets zaten zó dicht bij een perfecte wedstrijd dat ze dat topcijfer verdienen. Ze zagen alles, floten gelukkig niet overal voor, hadden goed het oog in de voordeelregel, bleven onder alle omstandigheden rustig, trapten niet in theater, communiceerden optimaal met spelers en coaches en, wat heel belangrijk was, ze vielen niet op. En dat is het grootste compliment dat een koppel kan krijgen. Topniveau!

Beste spelers: Bob Kouwenhoven was onbetwist de Man of the Match. De jongeling van Quintus speelde de wedstrijd van zijn leven. Negen doelpunten in zo’n belangrijk duel. Klasse! Ook doelman Sven Hemmes vervulde met cruciale stops een hoofdrol in het Heulse doel.
Bij E&O ontbrak de echte uitblinker. Toby Trouw schoot zeven keer raak en dat was prima. Zijn teamgenoten haalden niet hun normale hoge niveau. Dat was trouwens mede de verdienste van de Westlandse verdediging die nauwelijks ruimte bood. We blijven fan van Erik Huizing. Slimme passjes, listige schoten en altijd goed voor wat reuring in de wedstrijd.

Door Peter Lotman, AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT
Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl

Bekijk hier de samenvatting gemaakt door RTV Drenthe.

Advertentie

Join the discussion 79 Comments