Skip to main content

Gedroomd afscheid zit erin voor Van Nijf: “Het is pittiger dan gedacht”

De tweede finale met VOC wordt voor Becky van Nijf de allerlaatste in Venlo. De rentree van de 31-jarige in de eredivisie blijft beperkt tot een aantal maanden.

Advertentie

“Afgelopen zondag in Amsterdam viel alles op z’n plek. Het was echt een sterke wedstrijd van ons. Vanuit een felle dekking hebben we vooral voor rust het verschil met VOC kunnen maken.” Ook aan het eind van haar carrière maakt Van Nijf nog een gretige indruk.

Na de jaarwisseling keerde de voormalig rechterhoekspeler van het Duitse TuS Lintfort vlak voor de achtste finale van de EHF European Cup terug in het blauw-wit. “Oud en vertrouwd”, beschrijft Van Nijf haar comeback. “Ik wilde het als moeder tóch weer proberen.”

Verkeken op combinatie
Na de gewonnen landstitel in 2022 zwaaide Van Nijf af. Ze werd zwanger en inmiddels is haar dochtertje vijftien maanden oud. “De vereniging blijft even warm. En ook ken ik Robin (Gielen, red.) natuurlijk goed van mijn vorige periode in Venlo. Wel heb ik me op de combinatie met het moederschap verkeken.”

Advertentie

Van Nijf stipt de reden na een half jaar weer bij HC Groot Venlo te stoppen aan. “Het is pittiger dan gedacht. Werken, de thuissituatie en sporten. Toen ik instapte speelden we ook nog Europees en moesten we doordeweeks veel wedstrijden inhalen.”

Gedroomde scenario
“Toch ben ik blij dat ik het geprobeerd heb. Anders zou ik nog een tijdje met een stemmetje in mijn hoofd hebben rondgelopen: ‘Kan het nog?’”, deelt de ervaren linkspoot eerlijk. “Thuis de landstitel heroveren en dan afzwaaien zou natuurlijk het gedroomde scenario zijn.”

Tijdens de openingswedstrijd van de BOT was Van Nijf met vijf goals belangrijk. “Heel fijn dat ik werd gevonden. Dat is als hoek zijnde altijd afwachten”, gaat ze verder. “We wisten dat we ze konden verslaan, maar vooraf hadden we een serie met mindere wedstrijden. Gelukkig is het gelukt. Echt goed voor de teamspirit.”

Weer op NPO1
Confrontatie twee met de Amsterdammers begint zondagmiddag om 14:15 en is opnieuw live te zien op NPO1. “Voor iedereen die stopt zou het een perfecte afsluiter zijn als we winnen en zo weer landskampioen worden”, vertelt Van Nijf. Ook vriendinnen Pien de Swart en Demi Smolenaers spelen dit weekend in Limburg voor het laatst voor eigen publiek.

HC Groot Venlo is gewaarschuwd, want een jaar geleden – zonder Van Nijf – zegevierde VOC in de eindstrijd in Venlo. Ze besluit dan ook: “Onderschatten moet je VOC nooit. Ze hebben de eerste wedstrijd vast goed geanalyseerd.”

Foto: FotoReza

Advertentie