Skip to main content

Geen Bali voor Zijlmans: “De knop is helemaal om”

Ze zou op dit moment op Bali in het tenue van de nationale Beach Handball-ploeg met haar voeten in het warme zand moeten staan, maar Manon Zijlmans (24) maakt vandaag in eigen land als accountmanager gewoon een rondje langs klanten. De afgelasting van de World Beach Games in Indonesië is een grote teleurstelling voor Oranje.

Advertentie

Een maand geleden moest de lokale organisatie na het uitblijven van overheidssteun het evenement teruggeven. “Ik las het als eerste van de ploeg op Instagram en deelde de post meteen in de groepsapp. Daarna is onze teammanager erachteraan gegaan en uiteindelijk bleek het echt waar”, aldus Zijlmans. “Het NHV was nog niet eens op de hoogte gesteld.”

De cirkelspeelster is in de zaal actief voor bekerwinnaar HandbaL Venlo. In de lente en zomer laat Zijlmans zich graag op het zand zien. “Vorig jaar op het WK in Griekenland plaatsten we ons voor de World Games in Indonesië en daar keken we erg naar uit. We hebben veel toernooien in Europa meegemaakt en dit zou voor het eerst op een ander continent zijn.”

Tropische locatie
“Een eindtoernooi met het Nederlands team spelen is speciaal en dat het dan op zo’n tropische locatie zou zijn, maakte dat de trip extra bijzonder. We zouden in een hotel aan het strand verblijven”, vertelt Zijlmans. “We hadden de hoop dat een ander land de organisatie zou willen overnemen, maar een maand voor de start van de World Beach Games wisten we al snel dat, dat niet reëel was.”

Advertentie

Zo is ze begin deze druilerige zomermaand weer aan het werk gegaan. “Met dit weer wil ik geen vrije dagen opnemen”, lacht de Noord-Brabantse. “Robin (Gielen, red.) had me het toernooi erg gegund, maar vertelde afgelopen zaterdag tijdens de start van de voorbereiding bij de club ook dat hij blij is dat ik de eerste twee weken bij de ploeg ben. We draaien een relatief korte voorbereiding.”

Eerste Supercup
Op 26 augustus speelt HandbaL Venlo al om de Supercup. “De knop is helemaal om. Ik heb nog nooit om de Supercup mogen spelen en kijk dus uit naar de wedstrijd met VOC. Ook zij hebben wat ingeleverd. Het is een prijs die we willen binnenhalen.”

In Noord-Limburg startten Zijlmans en haar teamgenoten afgelopen weekend zonder een viertal. Janiek van Sleeuwen, Angela Steenbakkers, Roos Beljon (PSV) en Lynn Geurts zijn vertrokken. “Het is zonde dat we hen kwijt zijn”, vervolgt Zijlmans. “Maar het gevoel binnen het team is onveranderd. Het is een mooie uitdaging de nieuwelingen in te passen. Het klikte al snel.”

Barbecue in plaats van Bali
Bij Zijlmans moet de focus op indoor. “Ik heb er vertrouwen in dat we weer een sterk seizoen kunnen neerzetten”, besluit ze. “Met de A-ploeg rest een afsluitende barbecue in plaats van Bali.”

Foto: FotoReza

Advertentie