Skip to main content

Geen gezellig avondje voor familie Pottuijt

Hoofdschuddend liepen de handballers van DIOS na afloop van het duel met Havas naar de kleedkamer. Geen lachje kon er af en dat was begrijpelijk na het teleurstellende 22-22 gelijkspel. De interim-coaches Ian en Mike Pottuijt beleefden weinig plezier aan hun tijdelijk baantje.

Advertentie

Het is gisteren trouwens toch geen gezellig avondje in huize Pottuijt geworden. Vader Arie zat op de tribune en hij zag zijn twee zoons de slechtste wedstrijd van het seizoen coachen. Het tweetal moest hoofdtrainer Arjan Koster vervangen, die met wintersportvakantie was. Arie Pottuijt was in het verleden de succesvolle trainer van de ploeg uit Den Hoorn. Hij bracht de club via drie promoties naar de eerste divisie.

Gisteren zat Pottuijt zich te verbijten. Hij zag DIOS ploeteren en wat zijn twee nazaten vanaf de kant ook probeerden, het lukte niet het team op de rails te krijgen. Niet dat de voormalig eerste teamspelers alle schuld in de schoenen kon worden geschoven. Direct vanaf het begin liep het al niet. ,,Nee, maar zij zijn wél verantwoordelijk”, oordeelde pa kritisch. ,,Ik zal ze dat vanavond goed duidelijk maken. Ik heb hier zo de pest over in.”

Zoon Ian moest zijn vader gelijk geven. ,,We hebben een slechte partij neergezet. En ja, misschien hebben wij ook fouten gemaakt in de coaching. Maar we kregen de ploeg gewoon niet aan de praat. Zulke wedstrijden zitten er soms tussen.” Om de onvrede van Pottuijt senior nog erger te maken, kreeg zoon Steve in de slotminuten ook nog een directe rode kaart. Een overtreding overigens die ook met een tweeminutentijdstraf afgedaan had kunnen worden.

Advertentie

Zodoende werd DIOS-Havas niet een lekker potje handbal, waarop vooraf was gerekend door de supporters. Slecht spel, veel irritaties over een weer, een hoop theater en zeventien tijdstraffen en drie rode kaarten zorgden bij de toeschouwers voor ontevreden boegeroep en bij vlagen voor hilariteit. Natuurlijk kregen de scheidsrechters de schuld. Inderdaad floten de arbiters Van Ginneken en Veenstra niet hun beste wedstrijd. Maar de spelers van beide teams moesten wel degelijk de schuld bij zichzelf zoeken.

De thuisclub begon dramatisch met een 3-9 achterstand binnen een kwartier. Geen aanvallende actie verliep vloeiend en verdedigend werd de deur wijd open gezet. De opponent uit Almere, die dit seizoen nog niet veel punten had gepakt, profiteerde gretig. Vooral de behendige Theo van den Berg, voormalig topspeler van Aalsmeer, liet zich gelden met slimme passjes naar zijn ploeggenoten. Door een opleving vlak voor rust viel de schade halverwege bij 12-14 nog mee.

De verwachting dat het de tweede helft allemaal beter zou gaan, werd in eerste instantie bewaarheid. De thuisclub, zonder vakantieganger Frank Koole, sprokkelde puntje voor puntje bij elkaar. Vooral Robin Huisman was in die fase effectief. Bij 22-19, zeven minuten voor tijd, leek de buit binnen. Geklungel in drie aanvallen op rij stelde Havas echter in staat er toch nog een verdiend punt uit te slepen.

Doelpunten DIOS: Frank Snelder (6), Robin Huisman (6), Wouter van den Ende, Steve Pottuijt, Ricardo Zeestraten, Léon den Os (allen 2), Wesley Stet en Roy Stet.

PETER LOTMAN
AD HAAGSCHE/DELFTSE COURANT
Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl

Advertentie

Join the discussion 8 Comments