Skip to main content

Geen stress bij Velo als koploper op visite komt

By 3 februari 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Verrassing Velo krijgt morgenavond (19:00) eredivisiekoploper VOC op visite. Dat zorgt bij de ploeg van Talisa van Bergen en Henegouwen-Groen (33) niet voor stress. Dat schrijft Peter Lotman in het AD.

Advertentie

Met een vierde plaats doet de nieuwkomer uit Wateringen het heel goed in de eredivisie. Sinds de zomer speelt Van Bergen en Henegouwen-Groen voor Velo. Haar vorige club is uitgerekend de aanstaande opponent: VOC uit Amsterdam.

Van Duijvenbode en Erkens
“Ik kijk heel ontspannen uit naar deze wedstrijd”, vertelt ze aan Lotman. “Gewoon lekker handballen en totaal geen druk. Dat hebben we tot nu toe steeds zo gedaan en dat gaat best heel goed.”

Voor de entree op het hoogste niveau van Nederland versterkte Velo zich niet alleen met oud-speler van VOC Van Bergen en Henegouwen-Groen. Ook Angelique van Duijvenbode sloot aan in Wateringen. Doelvrouw Femke Erkens is de laatste versterking van uitdager van lijstaanvoerder VOC Velo.

Mee met de top?
In de hoofdstad werd Van Bergen en Henegouwen-Groen twee keer landskampioen. Morgenavond staat ze recht tegenover VOC. “Mooi om te bekijken waar we echt staan”, zegt ze. “Wij doen het goed met een vierde plaats, maar toch maar eens kijken of we mee kunnen in de top.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie