Skip to main content

Gelukkig komen de oud-teamgenoten van doelman Bolman in Den Haag kijken

Doelman Storm Bolman (19) reist zondag niet met eerste divisionist Oliveo af naar Nijmegen, maar speelt in het wit-blauw van Hellas in de eredivisie om de koppositie. Waar hij in de zomer nog twijfels had bij de overgang naar Den Haag, zijn die na goede beurten op hoger niveau helemaal verdwenen.

Advertentie

In de eerste seizoenshelft was aanwinst Bolman meermaals de reddende engel onder de lat bij Hellas. “Zo zou ik het zelf niet omschrijven”, haakt de Delftenaar in. “Ik heb het team kunnen helpen.”

Bolman speelt dan wel in Den Haag, maar heeft nog geen praatjes. “Het is allemaal heel snel gegaan. Bij Oliveo heb ik maar een paar wedstrijden in het eerste team gespeeld. Alleen bij blessures werd ik als A-junior gevraagd mee te doen in de eerste divisie.”

Bart Uijtdebroek
Een jaar geleden combineerde de goalie spelen in de jeugddivisie in Pijnacker met trainen bij Hellas. “Dat heeft me aan het twijfelen gebracht. De trainingen in Den Haag van keeperstrainer Bart Uijtdebroek. Toen Hellas vroeg of ik over wilde stappen ben ik er over na gaan denken. Twijfels had ik wel.”

Advertentie

“Want ik wilde mijn vrienden bij Oliveo ook nog vaak zien”, is Bolman eerlijk. “Het hogere niveau en de goede trainingen hebben me overgehaald. Dat ik dit seizoen al zoveel zou mogen spelen bij het eerste had ik niet verwacht. Na de blessure van positiegenoot Caspar Hovingh is het allemaal best snel gegaan.”

Positionering
Door het uitvallen van de andere doelman van Hellas, de nummer vier op de ranglijst, moest Bolman er in de eredivisie opeens staan. “Ik merkte op de trainingen wel dat ik vooruit ging, maar wist niet dat ik op eredivisieniveau al mee zou kunnen. Onder Bart heb ik mijn positionering in het doel verbeterd.”

Keeperstrainer Uijtdebroek is een begrip in Zuid-Holland. Ook doelmannen als René de Knegt, Paul Vis en Rob Goudriaan hebben onder hem in Den Haag gewerkt. 

Thuis tegen koploper BFC
“De zaterdagavondwedstrijden bij Hellas zijn heel gaaf”, vervolgt Bolman enthousiast. Aankomend weekend komt koploper BFC op bezoek in Zuid-Holland. “Dan kunnen we weer goede zaken in de competitie doen. Eerst gingen we voor een positie in de top-5 en dat is al opgeschroefd naar eindigen bij de eerste drie. Ik ben benieuwd wat we zaterdagavond kunnen laten zien. Als we winnen schuiven we weer op.”

“Ik was bang dat ik de jongens van Oliveo te weinig zou zien, maar ben toch heel blij dat ik de stap naar Hellas heb gemaakt. Beide clubs zijn familiair, maar bij Hellas is de drive beter. Het werkt allemaal heel motiverend”, besluit Bolman. “En gelukkig hebben mijn oud-teamgenoten al bij mij gekeken. Als ik op zondag vrij ben zoek ik op mijn beurt de hal in Pijnacker op. Dan vragen ze bij Oliveo meteen wanneer ik weer terugkom, haha.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie