Skip to main content

Geplaagd Aalsmeer beslist derby in slotseconde

Aalsmeer is op bezoek bij rivaal Volendam aan de haal gegaan met de punten. Waar Bert Bouwer door blessures een beroep moest doen op reserves, besliste basiskracht Tim Bottinga de derby in de allerlaatste seconde: 27-28.

Advertentie

In het vissersdorp kon de hoofdtrainer van Aalsmeer geen beroep doen op de geblesseerden Pepijn Michielsen, international Samir Benghanem, Don Hartog en Tobias Marx. Voor rust pakte Rob Jansen door een duw in de break-out ook nog een directe rode kaart.

Bouwer stuurde Max de Maat (foto), Thomas Houtepen en Marwin van Offeren het veld in. Na 16-16 bij rust sloeg Volendam een kwartier voor tijd een klein gaatje.

Het was Stefan van Gils die de 25-23 maakte. De linkeropbouwer is na het vertrek van Jorn Smits naar het Deense TTH Holstebro vanuit de reserveploeg toegevoegd aan de hoofdmacht. Door een tijdstraf van rechterhoekspeler Tom Zwarthoed kon Aalsmeer weer op gelijke hoogte komen.

Met twee treffers op rij vanaf de lijn was jongeling Armando Besseling verantwoordelijk voor de gelijke stand (25-25). De 18-jarige jeugdinternational verving in de tweede helft De Maat op de cirkel.

Diezelfde Besseling kreeg in de slotseconde van de derby, na de 27-27 van Jordy Baijens, een strafworp mee. Oog in oog met Dennis Schellekens faalde Bottinga niet waarna Aalsmeer hossend het vijandelijke parket verliet.

Landskampioen Aalsmeer gaat nu aan de leiding in de HandbalNL League met vijf punten uit vier wedstrijden. Volendam volgt op plaats twee met evenveel punten, maar een partij meer.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie