Skip to main content

Gerenoveerd VOC pakt Noord Holland Cup

By 31 augustus 2020Voorpagina

De Noord Holland Cup is gewonnen door VOC. De vernieuwde ploeg uit Amsterdam was gistermiddag in de finale te sterk voor thuisploeg VZV.

Advertentie

VOC en VZV waren na woensdagavond door twee overwinningen al zeker van de eindstrijd. Vrijdag sloten de eredivisionisten de groepsfase van het oefentoernooi tegen elkaar af. VZV ging aan de haal met de nipte oefenzege (29-32).

Gistermiddag waren in ’t Veld de rollen omgedraaid. VOC ging in de eindstrijd bij een 6-10 voorsprong rusten. De marge werd niet meer uit handen gegeven door de formatie van Rachel de Haze.

Michelle Goos
Tijdens de Noord Holland Cup maakte het publiek kennis met het gerenoveerde VOC. Speelsters als Nikita van der Vliet (Nykøbing), Zoë Sprengers (TSV Bayer 04 Leverkusen) en Britt van der Baan (TuS Metzingen) zijn vertrokken. Ook zijn een aantal selectieleden overgestapt naar Volendam.

Onder meer Larissa Schutrups (E&O), Kim Molenaar (VZV), Riejanne Blaauw (SEW) en Pipy Wolfs (DSVD) traden aan het tenue van VOC. Ook maakte oud-international Michelle Goos tijdens het oefentoernooi haar rentree voor de ploeg uit de hoofdstad.

Volendam
Bij 19-23 mocht VOC de trofee omhoog houden. De derde plaats werd eerder op de middag gegrepen door Volendam. In de troostfinale werd SEW met 21-20 geklopt. Over minder dan twee weken start de eredivisie.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie