Gesmeerde start Oranjedames op EK Beach Handball

Na twee EK-wedstrijden op het zand in Nazaré hebben de Oranjedames in groep B nog geen set afgestaan waardoor de weg naar de hoofdfase van het Europees kampioenschap Beach Handball vrij is voor Nederland.

De nationale damesploeg rekende vanochtend af met thuisland Portugal: 2-0. Na een overtuigende eerste set (21-13) kwam Oranje alleen aan het eind van de tweede even in de problemen. Na 12-6 kwam Portugal terug tot 13-12.

De Jager en Barnard
Op het EK maakt onder andere blokker Merel de Jager haar debuut. Samen met Amber van der Meij en Marit van Ede, die in de zaal voor eredivisionist V&L speelt, heeft de lange nieuweling in de dekking een solide indruk achtergelaten.

Groepsgenoot Noord-Macedonië werd vanmiddag met nog meer duidelijke cijfers aan de kant gezet. Na 12-28 en 10-25 kon de formatie van Léon Budé al een klein feestje vieren, want de volgende ronde is heel dichtbij. Isabel Barnard scoorde tegen de geel-zwarten veertien punten.

Morgenmiddag om 13:00
Nederland sluit de poulefase morgenmiddag af tegen Oekraïne (13:00, veld 4). De aanstaande tegenstander staat op het EK Beach Handball op één overwinning. Na een zege op Noord-Macedonië ging Oekraïne nipt ten onder tegen Portugal (19-18 en 15-14).