Skip to main content

Gevaarlijk Volendam meldt zich als outsider in titelstrijd

Door een knappe 27-29 zege in Panningen schaart Kras/Volendam zich bij de kanshebbers voor de nationale titel. De formatie van Piotr Konitz verloor nog niet tijdens de play-offs.

Advertentie

Na twee lastige uitwedstrijden tegen JMS/Hurry-Up (27-27) en Targos/Bevo (27-29) staan de Noord-Hollanders op drie knappe punten. Drie thuisduels wachten. Met recht wordt in het vissersdorp gesproken over een droomstart.

Feestvreude
Afgelopen zaterdag in Noord-Limburg beschikte Volendam over de langste adem. Nieuweling Igor Mrsulja en Jaap Beemsterboer zorgden voor de 21-24 voorsprong. Bevo zette nog één keer aan, maar kon feestvreugde bij de oranjehemden na het laatste fluitsignaal niet voorkomen. Door de winst zijn de blikken gericht op de herboren ploeg van scheidend hoofdtrainer Konitz.

Derby
In dezelfde poule speelden Oosting/E&O en JMS/Hurry-Up een matte derby van het Noorden. Door een zwakke start van de groen/witten (2-7) was het verschil voor rust al gemaakt. Vlijm kon in het tweede bedrijf naar hartenlust wisselen. Zo maakte de 14-jarige Sander Bos zijn debuut voor de Zwartemeerders.

Advertentie

https://vimeo.com/207961643

In kampioenspoule A heeft OCI-Lions een voorschot genomen op een plaats in de halve finale. AES/Arnhem werd simpel opzij gezet: 26-38. Fiqas/Aalsmeer pakte de eerste overwinning. In eigen huis werd degelijk gewonnen van KWS/Quintus (26-20). Na het verlies van de Heulse formatie tegen AES/Arnhem moet Quintus vrezen voor het plaatsje in de BENE-League.

Halve finalisten
De top-2 van beide poules grijpen een plaats bij de laatste vier. De halve finalisten maken in de een tweeluik uit wie doordringt naar de finale om de landstitel. De zes beste ploegen van Nederland komen na de zomer uit in de BENE-League.

Foto: FotoReza

Advertentie