Skip to main content

Gevaarlijke reisjes in het verschiet voor top van BENE-League

By 16 november 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Er staat zaterdagavond veel op het spel in de BENE-League. De verschillen op de ranglijst kunnen zo maar eens kleiner worden, want topteams spelen uit.

Advertentie

Speelronde elf start in Utrecht. Degradatiekandidaat Houten ontvangt in The Dome Aalsmeer. De gasten zijn gebaat bij een zege, want alleen dan houdt Aalsmeer aansluiting bij de top-4. Het verschil tussen de ploeg van Wai Wong en nummer vier Visé is al vier punten.

Runner-up Volendam reist af naar Zwartemeer voor het treffen met Hurry-Up. De bezoekers zijn gewaarschuwd, want negen van de elf punten haalde Hurry-Up in eigen huis. Bij Volendam ontbreekt Lucas Schneider (foto) door een blessure. De rechteropbouwer uit Duitsland is geopereerd aan zijn pols en keert pas na de jaarwisseling terug binnen de lijnen.

Fanatiek publiek
Ook een lastige uitwedstrijd voor nummer drie in de BENE-League LIONS. De mannen van Fred Michielsen gaan langs bij KTSV Eupen. De wit-roden rekenden op eigen bodem al af met Bevo, Sporting Pelt en Houten en kunnen rekenen op de steun van een fanatiek publiek.

Advertentie

In België zijn de meeste ogen gericht op Sporting Pelt – Visé. Waar het bij de thuisploeg nog niet loopt, lijken de gasten uit Wezet een gevaarlijke outsider om de BENE-Leaguetitel te worden. Al kan het in Neerpelt spoken. Het verschil tussen Visé en koploper Achilles Bocholt, dat zaterdagavond het Bevo van Hans van Dijk ontvangt, is slechts één punt.

Peter Portengen
Het andere Belgische onderonsje in speelronde elf is Hubo Handbal – Izegem. De thuisploeg zit in de hoek waar de klappen vallen. Op 16 september won trainer/coach Peter Portengen voor het laatst. Met vier punten staat fusieclub Hubo Handbal slechts twee plaatsen hoger dan nieuwkomer Izegem dat de rijen in de BENE-League sluit.

Programma BENE-League:
19:00 Houten – Aalsmeer
20:00 Hurry-Up – Volendam
20:15 KTSV Eupen – LIONS
20:15 Achilles Bocholt – Bevo
20:15 Hubo Handbal – Izegem
20:15 Sporting Pelt – Visé

Foto: FotoReza

Advertentie